CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ifjúsági börzét szerveznek az Aktív Soproni Ifjak

- A helyi, regionális és néhány, Magyarország egész területén tevékenykedő ifjúsági szervezet, önkéntes csoport, ifjúságsegítő intézmény számára szeretnénk lehetőséget teremteni a bemutatkozásra, egymás tevékenységének megismerésére, ugyanakkor serkenteni kívánjuk a soproni és regionális ifjúsági közéletet, valamint segíteni a szervezetek, intézmények közötti együttműködést - ismertette az ifjúsági szervezeteknek szánt talákozó céljait Strenner Szilárd az AKSI soproni vezetője.

    Az  szervezők az ifjúsági börzére várnak minden ifjúsági csoportot, szervezetet, intézményt, amelyek szeretnének élni az AKSI teremtette bemutatkozási lehetőséggel és a tervek szerint a börzén bemutatkozó szervezetekből, illetve programjaikból egy kiadványt is szerkesztenek majd a szervezők.

    A 2003. február 15-én, szombaton, 10 és 17 óra között, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Ifjúsági Háza, 9400 Sopron, Hunyadi J. u. 2 szám alatt tartandó Ifjúsági Börze alkalmat nyújt az érdeklődő szervezetek valódi bemutatkozására, akik lehetőséget kapnak a fotókkal, szóróanyagokkal, kiadványokkal, plakátokkal való megjelenésre.
    A rendezvényre 2003. február 11-ig lehet jelentkezni az AKSI -nál (9400 Sopron, Ady Endre u. 10. fax: 99/341-195, aksi@sopron.hu). A részvétel ingyenes.
    A programot a budapesti Demokratikus Ifjúságért Alapítvány - DIA, (www.i-dia.org) és a „Make a Connection – Kapcsolódj be!” program támogatja.
Az ifjúsági börze tervezett programja szerint az ünnepélyes megnyitót a kiállító szervezetek bemutatkozásai követik; a délutáni program része Önkéntesség a régióban, A szervezetek közötti együttműködés, Együttműködés az önkormányzatokkal  témakörökben meghirdetett műhelymunka lesz.
    A végleges programról olvasóinkat tájékoztatjuk.

Az AKSI-ról
    Az Aktív Soproni Ifjak – AKSI egy 2000. áprilisa óta működő, non-profit, if-júsági, politikától mentes szervezet. Egyike a Sopronban működő legaktívabb ifjúsági szervezeteknek. Tagja az „Interregionális Együttműködésnek” melyen keresztül 5 megyében vannak partnerszervezetei, továbbá a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány országos hálózatának helyi csoportja.
    Az Aktív Soproni Ifjak egy olyan társadalom kialakítását tűzte ki célul maga elé, melyben közösségi érték- és tudásátadást, hatékony kommunikációt, és érdekképviseletet működtető önfejlesztő közösségek demokratikusan, együttműködve tevékenykednek, és széles társadalmi rétegek igényeit kielégítő önkéntes programokat szerveznek. Az AKSI legfontosabb célkitűzése, hogy a tehetséges fiatalok készségeit fejleszthesse, annak érdekében, hogy elősegíthesse egy demokratikus, felelősségvállaló és aktív közéletet élő társadalom kialakulását.
    Az AKSI céljai elérése érdekében három területen tevékenykedik: legfontosabbak a nem-formális oktatási módszereket alkalmazó tréningek  szervezése és lebonyolítása (drogprevenció, project-management, vezetési ismeretek, pályázatírás – forrásteremtés, diákjogok, csoportépítés, stratégiai tervezés, diákújságírás, kommunikáció stb. témákban), második a szélesebb soproni közösség érdekében is szervezett önkéntes programok (Soproni 24 órás úszónapok, Európai Autómentes Napok, „Kosz-Góc” projectek, Gyermekotthoni látogatások, fogyatékosok támogatása stb.), melyeket tucatnyi civil szervezettel és az önkormányzattal együttműködve végeznek, míg a harmadik terület a nagyobb önálló programok koordinálása (Soproni Közösség Szolgálati – „KöSzi” Program,  Soproni Demokráciafejlesztő Program, „triász” drogprevenciós program).

A felvételeken: Strenner Szilárd, az AKSI vezetője; Kosz-Góc-program a soproni Erzsébert-kertben
Fotó: cyberpress.sopron.hu
 
 



2003. január 26., vasárnap 19:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület