CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Fájó kosaras vereségek
Ez történt a palánkok alatt

    Annak ellenére, hogy a múlt heti kosarasmérleg 50 százalékos eredményt mutat, egyértelműen sikertelennek tekinthetjük a szerdától szerdáig terjedő időszakot. A soproni csapatok négy tétmérkőzése közül kettő győzelemmel zárult ugyan, de a másik kettőn elszenvedett vereség alaposan fejbekólintotta a sportág híveit. Különösen fájó volt a GysEV-Orsi hölgyeinek litvániai kudarca az Euroligában, ám nem intézhetjük el a SMAFC-Roto Elzett budafoki betlizését sem egy kézlegyintéssel. Az az igazság, hogy a Rózsahegy elleni szárnyalást követően jogos bizakodással várták a szurkolók Balogh Bubuék vilniusi fellépését, s a SMAFC hívei sem kalkulálták be kedvenceik idegenbeli botlását. Ezért jelentett csalódást e találkozók végeredménye, s ezek után hiába verte soros bajnokiján két női gárdánk a hozzájuk képest szerény tudású hazai ellenfelét, az összkép, a hangulat nem sokat javult.

    A két legnagyobb súlyú, legnagyobb érdeklődéssel várt kosárlabda-eseményt a Lietuvos-Vilnius – GySEV-Orsi Euroliga derbi jelentette. A találkozó előtt a mieink a 3. helyen álltak csoportjukban, siker esetén pedig olyan pozícióba kerülhettek volna, mely komoly esélyeket teremt a legelőkelőbb helyezések (1-2.) megszerzésére. Reményeinket táplálta a litvánok elleni tavalyi két meccs is, melyeket “simán hoztak” lányaink. Nos, az eredmény ismert, 71-63-ra kikaptak, s ezzel 2 ill. 1 pont a hátrányuk az élen álló Gdyniával és Bourges-zsal szemben. Most már nagyon nehéz lesz az első két hely elérése, sőt a négy között maradás is a csoportban, hiszen hármas holtverseny alakult ki a 3-5. helyen (a Rózsahegy, a GySEV és a Valencia egyaránt 14 pontos), s a Vilnius sem mondott le továbbjutás lehetőségéről. Az itthoni győzelmek mellett szükség lesz tehát bravúrokra a riválisok otthonában. Ma (szerdán) ismét itthon játszanak Bogojevicsék, ez az összecsapás sok mindenről dönthet: a győztes lépéselőnybe kerülhet majd riválisával szemben, a vesztesnek viszont nem sok lehetősége marad a javításra. Dirk Bevilaqua alakulatának mindenképpen illik visszavágni a Spanyolországban elszenvedett csúfos 77-56-os vereségért. Az ott ránkszabott méretes zakó feledtethető egy pompás diadallal. Hisszük, hogy a Rózsahegy ellen mutatott produkció megismétlődik, s újra a “nincs itt mese SVSE!” szívmelengető rigmussal köszönti kedvenceit a sportcentrum szurkolótábora.

    Ez a mérkőzés jelenti egyben a hét főattrakcióját. Természetesen lesz még izgulnivalónk bőven. A női bajnokság a Magyar Kupa negyeddöntők miatt csak február 15-én folytatódik, de a Soproni Postás révén itt is érdekeltek vagyunk. Jelen pillanatban csak reménykedhetünk, hogy a remekül menetelő zöld-fehérek vasárnap ott lesznek Szolnokon az “odavágón”. Ez ugyanis a kritikus hetek, hónapok végét, a nagymúltú klub mindannyiunkat aggasztó sanyarú sorsának jobbrafordulását jelentené. Ambrus Erzsi és társai egyébként (hasonlóan a Zala Volánt 68-53-ra verő GySEV-hez) könnyedén intézték el idegenben a bajaiakat (Bajai Bácska – Soproni Postás 52-80), hétközben pedig edzőpartnerüket, az osztrák Klosterneuburg csapatát (85-61). Nagyszerű formában vannak, a sikersorozat folytatása ezek után már nem a felkészültségükön múlik majd… mindenestre biztató jelnek tűnik, hogy a lét és nemlét mezsgyéjén sem adja fel a klub a csapaterősítési törekvéseit. A színmagyar hölgykoszorú edzésein mostanában feltűnik egy csokibarna kosaraslány, aki irányítóként ügyesen mozgatja új társait. A WNBA-ban (a világ legerősebb női kosaras-ligájában), valamint az NCAA-ban (az amerikai egyetemi bajnokságban) is letette már névjegyét Sheila Lambert. Leigazolása már csak a “piszkos anyagiakon” múlik. Ha ez megtörténi, fellélegezhetünk a szimpatikus társaság jövőjét illetően.

    A férfiak A-csoportos küzdelmei hosszú hetekig szüneteltek a magyar válogatott EB-középdöntős kötelezettségei miatt. Most a hét végén azonban itt is beindul a kosaras nagyüzem. A Soproni Ászok KC ellenfele az idegenben is veszélyes ZTE lesz a sportcentrumban. Ahhoz, hogy Szalai József együttese elmozdulhasson a holtpontról, nagyon kellene egy önbizalom-növelő nagy siker. Az új szerzemény, a 216 cm magas amerikai center, Seth Sundberg beépülése sokat segíthet a palánkok alatt, de egyelőre a “régiek” formajavulásában bízik a nagyérdemű, mely remélhetőleg szombaton megtölti a lelátókat, s lelkes biztatásával győzelembe “hajszolja” a fiúkat. Walke Károlyék két edzőmeccset vívtak a múlt héten: itthon egyetlen ponttal (91-90) nyertek a B-csoportos SMAFC-Roto Elzett ellen, majd Körmenden tizenkétpontos (98-86) vereséget szenvedtek a hazaiaktól. Ezek a találkozók – reményeink szerint – sokat segítettek a hibák felfedezésében és kijavításában.

    Másik legénységünk, a SMAFC-Roto Elzett hullámvölgybe került. A veszprémi egyetemistákkal szembeni kínos csatavesztést követően sem számítottunk arra, hogy a nem túl acélos Budafok otthonában is kapitulálni fog a Horváth József vezette gárda. A rájátszás előtt még idejében “csattantak ezek a pofonok”, s bár a következő körben nem találkoznak Mogyorósyék a fővárosi együttessel, bizonyára okultak a leckéből. Az alapszakasz hajrájában már nem szabad hibázni, mert minden baki a riválisok malmára hajtja a vizet. Pénteken lehetőség lesz a javításra, az a Nagykanizsa lép a Krasznai Ferenc Sportcsarnok parkettjára, mely minden bizonnyal tagja lesz az A-csoportos tagságért harcba szállók mezőnyének. A továbbvitt győzelmek és vereségek száma döntő lehet a későbbiekben, ezért nem mindegy, hogy milyen eredmény születik ezen a rangadón.

Békés Ilona



2003. január 30., csütörtök 22:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület