CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Teke és teremlabdarúgás

Csak a Soproni Turris győzött

    Február első hétvégéjén a soproni tekézők is elkezdték tavaszi bajnoki sorozatukat. Egyelőre csak az NB II-es csapatok tagjai álltak gurítóállásba, de szombaton már a szuperligások, jövő hét végén pedig a hölgyek győzelméért szoríthatunk.
Városunkat a sportág III. vonalában (az NB II-ben) a Soproni Postás, a Scarbantia és a Soproni Turris képviseli. Mindhárom együttesünk biztos pontja ennek a sportágnak, sajnos közülük csupán az utóbbi vette sikerrel soros mérkőzését. Idegenben továbbra sem terem sok babér legénységeinknek, enélkül viszont nehezen képzelhető el a táblázaton való előrelépés. A hazai pálya előnye ismét meghatározó volt, erre utalnak az eredmények is:
Répcelak – Soproni Postás  5:3 (2464-2413). A soproni pontokat Kiss Ferenc, Dávid Lajos, Lodesz Gábor (sorrendben 423, 412, 409 fával) szerezték.
Péti MTE – Scarbantia  7:1 (2633-2468). A bajnokjelölt otthonában nem sok esélyük volt a soproniaknak. A becsületpontot Horváth Béla szerezte 435 fás teljesítménnyel.
Soproni Turris – GYŐRHŐ 5:3 (2479-2377). Bár a „tornyosoknál” többen idényelejei formában dobtak, sikerült itthon is legyőzni a győri riválist. Németh Tamás remekelt (471 fa), de Somosi Ferenc és Pfeiffer Ferenc (416 ill. 413 fa) eredményére sem lehet panasz.

Teremfoci: Kettévált a mezőny

    Félidejéhez érkezett a Soproni Ászok Kupa teremlabdarúgó-bajnokság. Vasárnap zárult le az a szakasz, mely során a 97 kispályás csapat a főágra kerülésért viaskodott. Ez 32 alakulatnak sikerült, de a többieknek sem kell szomorkodniuk, ők a vigaszágon folytathatják a küzdelmeket. Az első felvonás nem hozott túl sok meglepetést, zömmel a favoritok jutottak a rangosabb (Ászok Kupa) mezőnybe. A ritka kivételek közé csupán a Soproni Est legénysége sorolható, mely az utolsó meccsén vesztette el a jogot arra, hogy (többi első osztályú társához hasonlóan) a terembajnoki serlegért szállhasson harcba. A következő kör – újabb csoportokban – már szombaton megkezdődik, majd egyenes kieséses rendszerben halad tovább a sorozat egészen a helyosztókig és a döntőig. A főágon 32, a vigaszágon (Sportcentrum Kupa) 45 gárda vetélkedését kísérhetik figyelemmel mindazok, akik a hétvégeken kilátogatnak a sportcentrumba.

B.I.



2003. február 03., hétfő 12:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület