CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Ötszázmillió forinthoz közelít a soproni kórház adóssága. Február elsejétől kinevezett önkormányzati biztos kezdte meg munkáját az intézményben.

Nyilvános összejövetelt tart szerdán 17.00 órakor a Soproni Nyugdíjas Kör a Berzsenyi Líceum színháztermében. A vendég Vadász Béla nyugdíjas középiskolai tanár, aki “Az európai kultúra kezdeteiről” beszél majd előadásában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Vöröskereszt véradásra várja holnap délután fél öttől este hét óráig Agyagosszergény polgárait az általános iskolában. Csütörtökön 14.00-17.00 Területi Vérellátó Intézetben a Soproni Rendészeti Szakközépiskola hallgatóit.

Elkészült Ágfalva idei költségvetése. A település 2003-ban 176 millió forintból, a tavalyinál mintegy 10 millióval több pénzből gazdálkodhat. Ahhoz azonban, hogy az emelkedő költségek mellett a büdzsé egyensúlya ne boruljon fel, új bevételi forrásra van szükség, ezért bevezették a magánszemélyek kommunális adóját.

2003 a fogyatékosok éve. A munkáltatók csökkenő állami támogatás és növekvő költségek mellett próbálják foglalkoztatni a csökkent munkaképességű embereket. A soproni Szociális Foglalkoztató munkatársai ennek ellenére is örülnek a munkáknak, hiszen egy-egy állásra többen is pályáznak. Az itt dolgozók havonta 3-60 ezer forintot vihetnek haza. Foglalkoztatásukat Sopronban hosszú távon csak úgy tudják biztosítani, ha a jövőben a bérmunkák mellett saját termékeket állítanak elő és értékesítenek.

Ifjúsági Börzét rendez február 15-én szombaton 10.00-től 17.00 óráig az Aktív Soproni Ifjak az egyetemi ifjúsági házban. A találkozó célja az, hogy a helyi, regionális és országos ifjúsági szervezetek megismerjék egymást és együttműködést alakíthassanak ki. Az érdeklődők Strenner Szilárdot hívják a következő telefonszámon: 06 30 271 30 53.



2003. február 03., hétfő 13:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület