CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Kosárlabda: Nem csak a csapatokon múlott

Nem csak a csapatokon múlott
Le a kalappal a vesztesek előtt is

    Annak ellenére, hogy csupán a Soproni Postás hölgyeinek Magyar Kupa-győzelmének és négyes döntőbe jutásának örülhetett a kosárlabda sokezres szurkolótábora, a vesztett illetve „elvett” meccseken való derekas helytállásért sem maradhat el a dicséret.
    Ezen a héten két mérkőzés alakulása és végeredménye is borzolta az idegeket, nem kevés bosszúságot, keserűséget okozva a pályán szívvel-lélekkel küzdő csapatainknak. A tét nagysága ugyan különböző volt a Gdynia – GySEV-Orsi Euroliga és a Soproni Ászok KC – Falco KC NB I-es bajnoki összecsapáson, a két együttes számára – mégis – hasonló jelentőséggel bírt egy esetleges bravúr elérése. Az előbbi derbi ugyanis a csoportküzdelmek egyik kulcstalálkozóját jelentette, a másik összecsapás sikeres abszolválása pedig önbizal-mat adhatott volna a bentmaradásért folytatott harcban. Nos, a vasutas lányokat, asszonyokat és a sörgyári le-gényeket nem érheti az a vád, hogy nem tettek meg mindent a cél érdekében. Sokkal inkább azokat, akik „ál-dásos” ténykedésükkel megakadályozták őket abban, hogy leszüretelhessék erőfeszítésük jól megérdemelt gyümölcsét… Amikor „jól megfontolt szándékkal” előre lerendeznek egy meccset (Gdynia – GySEV-Orsi), vagy (szolidan fogalmazva is) felkészületlen, felelőtlen emberek döntenek a két pont sorsáról (S. Ászok KC – Falco KC), nem sokat lehet tenni. Védekezni csak szemtől szembe lehet, az orvtámadások ellen nincs orvosság!
    Ezzel a keserű ténnyel kellett szembesülniük Balogh Bubuéknak és Walke Károlyéknak a két összecsapáson, a 86-85-re és 82-77-re „elvezetett” találkozókon. Reméljük, túl tették már magukat a történteken, s ismét az előttük álló feladatok kötik le figyelmüket. Mert ezekből lesz bőven a közeli hetekben!
A GySEV-Orsi szerdán (12-én) a sportcentrumban a Lavezzini Parmát, rá egy hétre a Bourgest fogadja Euroliga-mérkőzésen, végül a Schio otthonában igyekszik biztosítani a lehető legjobb pozíciót. Reálisan néz-ve ez a 3. hely lehet, nem valószínű ugyanis, hogy a lengyelek és a franciák mindhárom hátralévő mérkőzésüket elbukják. Bár ki tudja?
    A Soproni Ászok KC egy simán elvesztett (hétközben 102-63-ra kapott ki Szolnokon) és egy (az előzőekben már ismertetett) szerencsétlen bajnokit követően pénteken Körmenden lép pályára. Ezután kétszer itthon (Debreceni Vadkakasok és az Atomerőmű SE ellen) játszik a Szalai-legénység, majd az alsóházi riválisokkal (Dombóvár, Szeged, Kecskemét) szemben kísérli meg az A-csoportos tagság meghosszabbítását.
    Nincs irigylésreméltó helyzetben a Soproni Postás hölgykoszorúja sem. Csákány Emőkéékre, miután önma-gukat is legyőzve kiverték a Szolnoki MÁV-Coopot a Magyar Kupából (73-62 ide), újabb kemény megpró-báltatások várnak. Szombaton a BSE-ESMA érkezik, egy héttel később a Diósgyőr vár rájuk, aztán a Szeged jön, végül a Magyar Kupa négyes döntője zárja a három hetes programot. Mindezt csak tökéletes fizikai és lelki kondícióban lehet sikerrel teljesíteni. Nagy kérdés, hogy az utóbbi idők mentális megpróbáltatásai mi-kor csapódnak le az eddig is nagy önfegyelemről és sportemberi értékekről tanúbizonyságot tevő játékosok-nál. Jóvátehetetlen bűn lenne, ha ez a nagyszerű közösség felőrlődne a napi gondok szorításában. Most, ami-kor ennyire elérhető közelségbe került a klub történetének legszebb pillanatainak átélése, mindenkinek (aki egy kicsit is azonosulni tud a patinás egyesület súlyos helyzetével) segítenie kell! Tudjuk, hogy elsősorban az anyagi háttér biztosításán múlik a folytatás, ám nem elhanyagolható a segíteni akarás azon formája sem, mely arra irányul, hogy országos és helyi támogatók figyelmét felkeltsük egy nemes cél érdekében. Mi sze-rény eszközeinkkel erre törekedtünk, őszintén hisszük: nem eredménytelenül!

B.I.



2003. február 11., kedd 14:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület