CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Ifjúsági Börze- Corvinus-közgyűlés- MHT-ülés: Politika és vízgazdálkodás- Bálok: III. Közgazdász Bál, XI. Erdélyi Bál- Szülőföldünk: Honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat

Ifjúsági Börze Sopronban Február 15-én, szombaton rendezte meg az Aktív Soproni Ifjak Egyesülete a Nyugat Magyarországi Egyetem Hunyadi J. utca 2 szám alatti Egyetemi Ifjúsági Házában az ifjúsági börzét, amelyen tizenöt – helyi, regionális és néhány, Magyarország egész területén tevékenykedő ifjúsági szervezet, önkéntes csoport, ifjúságsegítő intézmény, egyesület – szervezet  használti ki az AKSI kínálta bemutatkozási lehetőséget.

Sógor Ferenc a GyIK Kht. igazgatója és Strenner Szilárd AKSI elnök a megnyitón

Az ifjúsági börze ünnepélyes megnyitásán Strenner Szilárd, az AKSI soproni elnöke, valamint Sógor Ferenc, a Gyermek- és Ifjúsági Ház Kht. igazgatója szólt a fiatalok szabadidős foglalkoztatásának, az önkéntesség jelentőségéről, az együttműködés fontosságáról, annak a társadalomban betöltött szerepéről.
A kiállításmegnyitót a résztvevő szervezetek bemutatkozásai, majd délutáni workshopok követték, amelyeken többek között szó esett a fiatalok régióban betöltött szerepéről, a szervezetek közötti együttműködésről, az önkéntességről, valamint önkormányzatokkal való kapcsolatról.

Ugyanakkor a rendezvénnyel a szervezők serkenteni kívánták a soproni és regionális ifjúsági közéletet, valamint segíteni a szervezetek, intézmények közötti együttműködést. A tervek szerint a börzén bemutatkozó szervezetekből, illetve programjaikból egy kiadványt is szerkesztenek majd. A programot a budapesti Demokratikus Ifjúságért Alapítvány - DIA,
és a „Make a Connection – Kapcsolódj be!” program támogatta. Bővebb, képes beszámolóval rövidesen az Esemény rovatunkban jelentkezünk.

Corvinus-közgyűlés A Corvinus Magyar-Osztrák Baráti Kör február 17-én hétfőn 17.00 órától tartja közgyűlését a GYSEV Igazgatóság tanácstermében, amelyre várja tagjait.

Politika és vízgazdálkodás A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete előadóülést rendez, 2003. február 18-án, kedden, 14.00 órakor. Az előadás témája: Politika és vízgazdálkodás Előadó: Fejér László a Vízügyi Múzeum részéről. Helyszín: Soproni MTESZ Székház I. emeleti előadóterme (Sopron, Széchenyi tér 2.)

Bálok Sopronban
III. Közgazdász Bál A Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának szervezésében február 21-én, 19 órakor rendezik meg a III. Közgazdász Bált, amelynek helyszíne a B.W. Pannónia Med Hotel. Jegyek és asztalfoglalás: 99- 518-245.

XI. Erdélyi Bál A Soproni Erdélyi Kör tizenegyedik alkalommal rendezi meg a soproni Erdélyi Bált.
A rendezvény helyszíne a Hotel Sopron, időpontja: 2003. március 8., 19 óra. A XI.Soproni Erdélyi Bálon Fajkusz Attila és zenekara játszik; a nyitótáncot, táncbemutatót követően a Dream-együttes ad elő a 60-as, 70-es, 80-as évek népszerű zeneszámaiból. Jelentkezés és asztalfoglalás: a 99-340-843-as telefonszámon. A Soproni Erdélyi Kör értesíti a bál nem-soproni résztvevőit, hogy szállást előzetes bejelentkezés alapján a Hotel Sopronban, a 99-512-260-as telefonszámon lehet foglalni.

Szülőföldünk: Honismereti,helytörténeti és néprajzi pályázat A Szülőföldünk Egyesület és a Győr-Sopron-Moson megyei önkormányzat közösen hirdet honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázatot. Az indulók a megye legújabb kori történetéből, valamint néprajzi, helytörténeti és nyelvjárási témakörökből nyújthatják be dolgozataikat. Ezenkívül helytörténeti témájú fotókkal is lehet indulni. A pályaműveket általános iskolás, ifjúsági és felnőtt kategóriákban értékelik.
A jeligés pályázatokat június 15-ig, a Szülőföldünk Egyesület címére kell beküldeni: 9021 Győr, Arany János utca 28-32. Az ünnepélyes díjátadásra Szent István napján kerül sor.
Bővebb felvilágosítást telefonon is lehet kérni, a (96) 324-481-es és a (96) 314-055-ös számokon. Akik személyesen akarnak érdeklődni azok az egyesület székházában, minden hónap második szerdáján, délután 3 és 4 óra között tehetik meg.



2003. február 16., vasárnap 19:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület