CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Lili a 2000-es év legelső soproni babája

Lili a 2000-es év legelső soproni babája
Karácsonyra várták - szilveszterkor jött
 
 

A soproni Erzsébet-kórházban dr. Szilveszter Péter szülész-nőgyógyász szakorvos segítette a világra a 2000-es esztendő legelső soproni babáját. A szülészeti naplóba 2000. január elsején 7 óra 21 perckor egyes sorszámmal bejegyzett, 3530 gramm súllyal, 55 centiméter hosszúsággal, egészségesen született Kovács Lili édesanyjával röviddel az eseményt követően beszélgettünk.

- Izgalmak közepette tekintettünk a világszerte nagy várakozással várt kétezres év felé. Férjem és négyéves kislányunk, Zsófia azonban nem annyira az ezredfordulóra, mint inkább kisgyermekünk megszületésére koncentrált. Karácsonyra vártuk a kis jövevényt - tekintett a még fáradt, gyógypedagógus édesanya a karján édesen szendergő, rózsás arcú Lilikére. - A gyermekáldás mindig felelősség, talán ezért van, hogy manapság egyre kevesebben vállalnak utódokat. Mint tudjuk, a szülés időpontja, körülményei, a névadás, mind mind meghatározóak lehetnek a gyermek, majd a felnőtt életvitelére. Mint mondtam, a most beköszöntött, egyesek részéről túlmisztifikált kétezres év várása, a világvége jóslatok, a lehetséges számítástechnikai krach a terhességem alatt sem keltettek félelmet bennem. Csak arra törekedtem, hogy a tőlem telhető módon egészséges kisbabát szüljek. Most pedig, túl mindenen, arra gondolok, Lilike szerencsés csillagzat alatt született. Kétszeresen is. Dr. Szilveszter Péter szülész a császármetszést választotta, mivel a köldökzsinór kétszeresen rátekeredett Lilike nyakára. Szerencse, hogy semmilyen komplikáció nem jött közbe, kislányom egészséges és gyönyörű - simogatta meg óvatosan Márta asszony a nagyot ásító baba angyali arcát. - S az sem lehet véletlen, hogy éppen Lili a soproni kórház első idei újszülöttje. Nem vagyok babonás, de ez biztosan jót jelent.

- A családtagok, különösen Zsófi nagyon várja, hogy láthassa kistestvérét. Férjem családjában a második, az én famíliámban Lili a negyedik unoka. Szeretnénk okosan nevelni őt, a Zsófikánál bevált nevelési módszereinket szociálpedagógus férjemmel tovább fejleszteni. Igyekszünk megadni minden lehetőséget arra, hogy idejében meggyőzödhessünk arról, mire képesek gyerekeink. Persze mind közül legfontosabb a harmonikus családi élet, a szeretet, az egymás iránti tisztelet és figyelem, valamint a megbecsülés.

Kovácsné Kleizer Márta, Kovács Ákos és Zsófika ma vihetik haza Ötvös utcai otthonukba Lilikét.

Török Magda



2000. január 06., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület