CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Polgármesteri és alpolgármesteri fogadónap- Köztes Európai Jövőképek- A bibliai jövendőlések- A kábítószer-fogyasztásról- Beiktatták Szilágyi Tibort- Emlékszoba Borsos Miklós özvegyének Győrött


  Polgármesteri és alpolgármesteri fogadónap Február 19-én, szerdán 9-12 óra között tartja fogadónapját Walter Dezső polgármester a polgármesteri irodában. Ugyanebben az időpontban Kalmár István alpolgármester az alpolgármesteri irodában tartja fogadónapját a Fő tér 1. szám alatt, a Városházán.

Köztes Európai Jövőképek című sorozat következő rendezvényére kerül sor február 19-én, szerdán, 16 órakor a Pannónia Med Hotel Európa termében Sopron Megyei Jogú Város, a bajor Hanns-Seidel Alapítvány és a Szent László Akadémia közös szervezésében. Arendezvényen köszöntőt mond Walter Dezső polgármester, elhangzik Hans-Fr. Frh. von Solemacher Európa újraegyesítése a felső-dunai nagyrégióban (Magyarország, mint az Európai Unió tagja) című előadása.

A bibliai jövendőlések az ökológiai válságról címmel dr. Reisinger János irodalomtörténész tart előadást a soproni Pedagógusok Művelődési Házában, szerdán, február 19-én, 15 órakor.

A kábítószer-fogyasztásról Az "Együtt könnyebb" beszélgető sorozat keretében újabb programot szervez a Nagycsaládosok Országos Egyesületének soproni szervezete, a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karával együtt. A 2003. február 19-én, kedden este 14.30-kor kezdődő előadás témája a kábítószer-fogyasztás veszélyei és következményei lesz, az előadó: dr. Csernus Imre, pszichiáter és addiktológus, az Országos Pszichiátriai Intézet munkatársa. Az előadás helyszíne: NYME-Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar, Sopron, Ferenczy u. 5.

Beiktatták Szilágyi Tibort, a Petőfi Színház új igazgatóját. Rendkívüli társulati ülésen Kovács László a soproni önkormányzat idegenforgalmi és kulturális bizottságának elnöke és a Pro Kultúra Kht. vezetőinek jelenlétében ünnepélyes keretek között iktatták be Szilágyi Tibor igazgatót. Szilágyi Tibor "művészi igényességű népszínházat" szeretne Sopronban megvalósítani - nyilatkozta a Kisalföld napilapnak.

Emlékszoba Borsos Miklós özvegyének Győrött
Borsos Miklós szobrászművész özvegyének, a nemrég elhunyt Kéry Ilonának nyílt emlékszobája az alkotó életműkiállításának otthont adó múzeumban szombaton Győrött.  Az enteriőr képet ad az érdeklődőknek arról a környezetről, amelyben a művész és felesége élt. A bútorokon, szőnyegeken kívül számos műtárgy: grafika, szobor, rézdomborítás és kisplasztika is a Borsos állandó kiállítást fenntartó Győri Városi Múzeum tulajdonába került Kéry Ilona hagyatékából.
N. Mészáros Júlia, a múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta: a 13 éve elhunyt Borsos Miklós 1921-től a második világháború végéig élt Győrben.
A művész, aki valamennyi szobrászati műfajt magas szinten művelte, és autonóm műfajjá fejlesztette a rézlemez-domborítást, pályájának jelentős darabjait még életében Győr városára hagyta. Életműkiállítása 1979 óta látható a győri műemléknegyedben, a Káptalandombon.
 



2003. február 18., kedd 13:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület