CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Visszaszorítják a kiadásokat

Közgyűlés előtti sajtótájékoztató

    Kalmár István és Hruby József alpolgármesterek tartottak közgyűlés előtti sajtótájékoztatót a soproni városházán, amelyen Sopron Megyei Jogú Város  februári közgyűlésének napirendi pontjait ismertették a sajtó megjelent képviselőivel, illetve azok kérdéseire válaszoltak.
    Elhangzott: a város gazdasági helyzetét elemző átvilágítási anyag elkészült, amely számos súlyos gondot tár fel, amelyek a város 2003. évi költségvetésének adatait alapvetően befolyásolják.

Kalmár István és Hruby József alpolgármesterek a sajtótájékoztatón

    A jelenlegi helyzetben, a 2000-ben elindult folyamat következményeként több a kiadás, mint a bevétel; gyakorlatilag 500 millió forinttal haladták meg a kiadások a bevételeket, hangzott el a sajtótájékoztatón. Az egy főre jutó adósságállomány, például, a többi megyei jogú városokénak a hatszorosát-hétszeresét is eléri.
    Részben, a bizonytalan értékesítésekre alapozott költségvetési tételek miatt is kialakult  helyzetben, az intézmények-, valamint az önkormányzati vállalkozások jelentős megszorításokra számíthatnak.
    Technikai jellegű előterjesztések mellett sor kerül a sporttámogatások kérdésére is, amely az érintettek mellett a sajtó részéről elénk érdeklődésre számíthat majd.
    Kérdésekre válaszolva elhangzott a város jelen pillanatban nem rendelkezik hosszú távú idegenforgalmi koncepcióval, amit Pál Béla idegenforgalmi államtitkár is hangsúlyozott Sopronban jártakor. Mindenekelőtt az alapelvek szakmai meghatározása, a korszerű közlekedési koncepció, valamint, a város több vonzerejének – bor-, kultúr-, konferenciaváros jellegének – tudatos és szakmailag megalapozott kidolgozása után szükséges érvényt szerezni, amely a elkövetkező évek feladata, valamint a következő év költségvetésének része lesz.
    Kalmár István alpolgármester hangsúlyozta: a megszorítások ellenére az önkormányzat intézményei működését a törvényi kötelezettség szerint biztosítja, és szándékai szerint minden egyes intézményi vezetővel külön is egyeztetésre kerül sor, azért, hogy felelős és szakmailag megalapozott döntések folytán az adott helyzetben az érintettek érdekeit minél inkább figyelembe tudják venni.
 

Kapcsolódó anyag:

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülése
2003. február 27-én csütörtökön 8.30 órai kezdettel kerül sor a Fő tér 5. szám alatti Díszteremben.

Napirendi pontok

T.É.



2003. február 19., szerda 23:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület