CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Bach-verseny a Soproni Zeneiskolában- Előadás: Csillagok és csillagistenek- Kommunikációs verseny- Lobbicsoport a Ligno Novum Wood Tech ellen- Stúdium: AMI tárlat Budapesten

Bach-verseny a Soproni Zeneiskolában A zongoristáknak évente rendezett Bach-versenyt tartották meg tegnap a soproni Zeneiskolában. Huszonnyolcadik éve már, második osztálytól indulva osztályonként egy kötelező, meg egy szabadonválasztott darabot játszanak a versenyzők az egynapos "házi versenyen". A zsűritagok mosonmagyaróvári, győri zeneiskolákból jönnek az eseményre. A sok beteg miatt idén alig 50 versenyző indult a korábbi nyolcvan, akár kilencvennél is több helyett.
Hagyomány a Bach-versenyen, hogy a versenyzők egy függöny mögött játszanak, tehát a zsűri tagjai nem látják őket. Ez azokra az időkre vezethető vissza, amikor az egyik zsűritag helyi zenésztanár volt, és azért, hogy a részrehajlást kizárják a versenyzésnek a már említett módját választották a szervezők.Egyébként, a Győrben rendezett Ifjú Muzsikusok Fesztiválján is ez a gyakorlat - mondta Horváth Rudolf igazgató, akivel hosszabb beszélgetésünk nyomán készült interjút a jövőben oldalainkon is közzétesszük. Fotó: Bach-verseny a Soproni Zeneiskolában: zongorajáték a függöny mögött.

Csillagok és csillagistenek címmel tartja meg a Scarbantia Társaság a Scarbantia Szabadegyetem előadássorozatának (múlt héten elmaradt) következő ülését, a MTESZ-székházban, február 20-án, csütörtökön, 18 órakor. A vetítettképes előadást Dr. Pásztor Emília régész tartja.

Kommunikációs verseny A Tóth Antal Óvoda Általános Iskola Speciális Szakiskola és Kollégiumban február 20-21-én rendezik meg a XVII. Hanyvári pál Kommunikációs Emléklversenyt és szakmai konferenciát. A tanácskozás témája: Aktualitások a hallássérültek oktatásában. Az előadások február 21-én, pénteken 9.30 órakor kezdődnek.

Lobbicsoport a Ligno Novum Wood Tech ellen Ellenzői és megrendezése ellen lobbizói akadtak az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ligno-Novum Wood Tech néven immár nemzetközi hírnevet szerzett szakmai kiállításnak. Czibula Miklós a Program Kft.vezetője, a vásár szervezője, ezt sajtótájékoztatón jelentette be, ahol az is elhangzott, hogy egy közelmúltbeli szakmai Budapesten tartott tanácskozásnak is ez volt a célja. A sajtótájékoztatón a Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Bakonyi Gábor tényekkel bizonyította a rangos szakvásár jelentőségét, amelyet az egyetem szakmai háttere is támogat. Walter Dezső polgármester a város részéről szintén támogatásáról biztosította a vásár szervezőit. Ligno Novum Wood Tech honlap

Stúdium- AMI tárlat Budapesten A tegnap nyílt meg és egy hétig látható a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) építész, illetve formatervező hallgatóinak Budapesten, a N&n Galériában rendezett tárlata. A Stúdium címet viselő közös tárlaton grafikákat, kollázsokat, épület- és lekóbelsőket, színes és változatos anyagot állított ki a csaknem hetven hallgató.



2003. február 20., csütörtök 01:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület