CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Kártérítés - Zalaegerszeg
500 millió forintos kártérítési pert indított a zalaegerszegi önkormányzat ellen a helyi Motoros Repülőklub. Az egyesület a reptér fejlesztésére költött pénzét követeli a városvezetéstől. Mint ismeretes: a két fél 2001 augusztusában - hosszas viták után - felbontotta a klub reptér-hasznosítási szerződését. A felperes szerint fél éve hiába próbálnak megegyezni az önkormányzattal, a város nem hajlandó kifizetni a klub által a reptér felújítására költött pénzét, valamint a húszéves üzemeltetés meghiúsulása  miatt elmaradt hasznot. Az önkormányzat véleménye szerint viszont a település már elszámolt a klubbal, amikor kifizette a reptér felújítására  általa jogosnak tartott 10 millió forintot.

Elbocsátások - Győr
A Rába Futómű Kft. elbocsátja 175, döntően alkalmazotti munkakörben dolgozó munkatársát; a csoportos létszámleépítést a társaság csütörtökön jelentette be a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központban. Vissi Ferenc, a futómű kft. humán erőforrás igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a létszámcsökkentés a futómű kft. munkavállalóinak 6,8 százalékát érinti; az elbocsátandó munkatársak széles körű támogatást kapnak. Tájékoztatása szerint a kft.-n belül az improduktív és a produktív dolgozók jelenlegi aránya versenyképtelen a piacon. Ezért a versenyképesség növelése érdekében integrált vállalatirányítási rendszert vezettek be, új értékesítési és marketing szervezetet hoztak létre, ezáltal váltak szükségtelenné az érintett munkakörök.

Pályázatok - Nyugat-Dunántúl
2004 - től több mint 600 ezer milliárd forintos úniós pénzalapra pályázhatnak a magyarországi vállalkozások - jelentette be Baráth Etele egy győri fórumon. A Nemzeti Fejlesztési Tervért felelős politikai államtitkár arról is beszélt, hogy hamarosan a sikeres pályázást segítő szakértők dolgoznak majd az ország 50 pontján.

Rablás - Kőszeg
Kiraboltak egy pénzváltót Kőszegen. Az alkalmazott munkája végeztével már az autójához tartott, amikor megtámadták és a táskáját követelték. A két fekete ruhás, maszkot viselő férfi megfenyegette, majd gázspay-vel lefújta a sértettet. Az elkövetők négy és fél millió forintos zsákmánnyal távoztak a helyszínről. A Vas Megyei Rendőrség nyomozói őrizetbe vettek két férfit, akiknek valószínűleg köze van a bűncselekményhez, társaikat pedig nagy erővel keresik.

Hadgyakorlat - Várpalota
Az I. Amerikai Páncélos hadosztállyal együtműködve a Magyar Honvédség gépesített lövészdandárja több hetes hadgyakorlaton vett részt Várpalotán és környékén. A Bakonyi csapda illetve az Iron Strike elnevezésű harcászati műveleteket 1400 katona végezte.

Látogatók - Bábolna
10 ezer látogatót fogadott a tavalyi turisztikai idényben az egy éve működő Bábolna Ménesbirtok Kft. A magyar és külföldi turisták előtt megnyitott épületekben a bábolnai arab lovak mellett, számos rendezvénnyel is várják a látogatókat. Az 1789-ben alapított birtok hagyományosan a lótenyésztést helyezi előtérbe, de mint a nemzeti kulturális örökség része látogatható is. A Szapáry grófok egykori birtokán mintegy 250 lóból álló arab ménest csodálhatnak meg az erre járók. Az idegenforgalom fellendítésére, a turisták informálására saját irodát nyitottak, sőt együttműködnek a régió más látogatható intézményeivel.

Pénzhiány - Szombathely
Mindössze százezer forint jut Szombathely sport-intéz-ményeinek állagmegóvására - ezt tartalmazza a város költségvetési terve. A sportbizottság tagjai bejárást tartottak az öt, felújításra szoruló intézményben. A Városligeti pályát tavaly az ÁNTSZ sportolásra alkalmatlannak találta, a Sportligetben nincs elég öltöző, a Sugár úti csarnok pedig beázik. A javításokra idén sem kezdődnek el, hiszen az önkormányzat költségvetéséből ezeknek a létesít-ményeknek felújítására nincs pénz.

Forráshiány - Zala megye
410 millió forintos hiánnyal kezdte meg a 2003-as évet Zala Megye Önkormányzata. A nehéz anyagi helyzet ellenére három új kezdeményezést indított útjára az önkormányzat. Előre kívánnak lépni a határmenti együttműködések, az intézményhálózat illetve az informatika terén.

Város - Bábolna
Városi rangot kaphat nyárra Bábolna. A Komárom- Esztergom megyei település intézményrendszere és infrastruktúrája egyaránt megfelel a címmel járó előirásoknak. A jelenleg még nagyközség hírnevét a ménesbirtoknak köszönheti, hamarosan pedig fürdőcentrum is épül a településen. A mára 4 ezer lakosú nagyközségben a munkaerő megtartásra törekednek, ezért egy 50 hektáros ipari parkot alakítanak majd ki.



2003. február 21., péntek 15:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület