CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Gépészmérnöki képzés Zalaegerszegen

    2002. szeptemberében megindult Zalaegerszegen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának kihelyezett zalaegerszegi, nappali tagozatú, kreditrendszerben működő, 50 államilag finanszírozott és 20 költségtérítéses hallgatói keretlétszámú, főiskolai szintű, gyártástechnológia és informatika szakirányú GÉPÉSZMÉRNÖKI  képzése.

    Az elméleti képzések a volt laktanya helyén kiépült felsőoktatási centrumban, a pénzügyi és számviteli főiskolával együttműködve történnek, míg a gyakorlati képzések a három zalaegerszegi műszaki szakközépiskola (Ganz, Munkácsy, Széchenyi) felfejlesztett laborjaiban folynak.

    A műszaki főiskola 2003-ban is várja a jelentkező és érdeklődő diákokat! A főiskolai szintű gépészmérnök képzés célja olyan szakemberek képzése, akik korszerű műszaki, informatikai és gazdasági ismeretekkel rendelkeznek, valamint képesek a gépgyártástechnológiai folyamatok tervezésére, irányítására és alkalmasak a számítástechnika magas szintű felhasználására. A hallgatókat a Budapestről lejáró egyetemi tanárok mellett a pénzügyi és számviteli főiskola tanárai, illetve gyakorló üzemi szakemberek tanítják.

    A kredit rendszerű képzés a természettudományos és a műszaki alapozó ismeretek oktatásával kezdődik. Kiemelten kezeljük a számítástechnika és a műszaki ismeretek oktatását. Az alapismeretek birtokában szakirányú ismereteket nyújtunk: az anyagtudományok, a gépgyártás-technológiai folyamatok, a korszerű szerszámgépek és a robottechnika témakörében. A választható tantárgyak lehetővé teszik speciális műszaki és gazdasági ismeretek elsajátítását.

    A képzés kiegészítő modulja nyelvoktatást és testnevelési lehetőséget biztosít. A gyakorlati képzés során - amely lényeges része az oktatásnak – a hallgatók megismerkedhetnek a városban vagy környékén működő igen korszerű iparvállalatokkal és vállalkozásokkal, amelyek kölcsönös elégedettség esetén elhelyezkedési lehetőséget is jelenthetnek számukra. A térség ipari fejlődése biztosítja, hogy egyre nő az igény a gyártástechnológia, gyártásautomatizálás és gyártási
informatika területén jártas szakemberek iránt.

    A megfelelő eredménnyel végző hallgatóknak módja lesz tanulmányaik folytatására a BME Gépészmérnöki Kar keretein belül az okleveles gépészmérnök vagy akár a szakmérnöki végzettség ill. doktori cím eléréséig. Fontos, hogy minden hallgató számára kollégiumi elhelyezést és a főiskolán ingyenes Internetes hozzáférési lehetőséget tudnak biztosítani.

    Felvételi követelmény: írásbeli vizsga matematikából és fizikából (30-30 pont). A hozott pontok számítása a harmadik és negyedik év végi eredményekből történik (magyar nyelv és irodalom átlagolva, történelem, matematika, egy idegen nyelv és egy legalább két évig tanult választott tantárgy). Így maximum 50 pont szedhető össze, melyhez még hozzáadódik az érettségi érdemjegyek összesített átlagának kétszerese (maximum 10 pont).

    A zalaegerszegi képzésre a "B" lap 10. pontjában kell jelentkezni. A jelentkezés határideje 2003. március 1.

    További információk: 2003-as felvételi tájékoztató (212-214. oldal), BME Gépészmérnöki Kar Dékáni Hivatal (Tel.: 1/463-11-40, E-mail:
palotasb@eik.bme.hu), Polgármesteri Hivatal – Balaicz Zoltán felsőoktatási igazgató (Tel.: 92/502-190, 30/9398478, E-mail: bala-zoli@freemail.hu).



2003. február 21., péntek 15:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület