CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Videorendszer - Taszár
Több százmillió forintért korszerű videofigyelő rendszert vásárolnak és helyeznek üzembe Taszár és környéke megfigyelésére - nyilatkozta Juhász Ferenc. A honvédelmi miniszter szerint ugyan Taszár már ma is az ország legbiztonságosabb térsége, ám a nemzetbiztonsági kabinet már elkészítette a maga válságforgatókönyvét. Ennek része a térfigyelő rendszer kiépítése is, melynek beszerzésére a titkosszolgálatok már megkérték az engedélyt. A megkérdezett biztonságpolitikai szakértők szerint nem árt az óvatosság, ugyanakkor nem kell felnagyítani a biztonsági problémát.

Tájékoztató iroda - Győr
1 hónapon keresztül közös tájékoztató irodát működtet a cég területén a Rába Futóműgyár Kft. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ. A helyszíni on-line adatbázis segítségével annak a 175 munkavállalónak próbálnak megoldásokat keresni, akiknek elbocsátását a múlt hét végén jelentette be a kft. A cég egyébként a versenyképesség megőrzése miatt döntött a csoportos létszámleépítéséről. Ennek keretében a cég 175, többségében adminisztratív munkatárstól válik meg rövid időn belül. Az érintettek számára 90, eddig bérmunkásokkal betöltött munkahelyet, ingyenes átképzést valamint korengedményes nyugdíjazási lehetőséget ajánlanak fel. A hétfőtől működő helyszíni irodában pedig egyéb, személyre szóló megoldásokat kapnak a dolgozók a munkaügyi szakemberektől.

Többlettámogatást kérnek - Veszprém
A veszprémi Petőfi Színház vezetése idén sem elégedett a megyei önkormányzattól kapott támogatás összegével. A terveik összeállításánál ugyanis számítottak arra, hogy a kulturális szaktárca forrásai mellett a fenntartójuk is többet költ a színművészetre idén. A megyei önkormányzat szerint is indokolt lenne akár 100 millió forinttal több támogatás. Ugyanakkor az idei 41 százalékos emelést is elfogadhatónak tartják. A színház munkatársai viszont aggódnak, hogy így Veszprémben egyre nehezebb lesz színvonalas produkciókat megvalósítani.

Teleház - Kapuvár
Három civil szervezet közös pályázatának köszönhetően nyithatták meg Kapuváron a Teleházat. A régi óvodai konyhában hétvégétől öt számítógép működik, ahová a hét minden napján várják a város lakóit.

Teleház - Vasvár
Három hónapja már, hogy Zalalövő helyett Vasvár lett a Nyugat-dunántúli Teleház Szövetség régiós központja. A vasvári teleházból most Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye 95 teleházának és „telekunyhójának” tevékenységét irányítják. A szövetség új elnöke szerint a régió teleházai közül csak 40 működik igazán hatékonyan. Rózsás Miklós hangsúlyozta: Minden teleháznak erősebb kapcsolatot kell kialakítani a munkaügyi központokkal, a Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, és a megyei önkormányzatokkal.

Ellopták a plakátot - Zalaegerszeg
Ellopták a miniszterelnököt ábrázoló plakátot egy zalaegerszegi kiállításról. Az Ady Filmcentrumban rendezett tárlaton kiállított Medgyessy-portré fél millió forintot ér, a tettes akár több éves szabadságvesztésre számíthat.

Hol legyen a vásár? - Sopron
Egy bútoripari szervezet és egy budapesti cég évek óta mindent elkövet azért, hogy a Ligno Novum szakkiállítás és vásár ne Sopronban, hanem Budapesten legyen. A szervezők szerint azonban, a faipari ágazat legnagyobb rendezvénye egyre népszerűbb és elválaszthatatlan a Hűség városától.

Babaúszás - Zamárdi
Új típusú babaúszást fejlesztett ki a balatonszemesi születésű Kalovits István. Programja még jobban erősíti a gyermek és a szülők kapcsolatát, megnyugtató, vízi közegben. A módszert régiónkban eddig csak Zalaegerszegen alkalmazták, mostantól azonban Zamárdiban is várják a családokat.

Borrégió - Badacsony
Badacsonyban hat történelmi borvidék - a badacsonyi, a boglári, a füredi-csopaki, a Balaton-felvidéki, a zalai Balaton-melléki és a somlói - elhatározta, hogy megalakítja a Balatoni Borrégiót.  Az együttműködés elveit és szervezeti formáját a következő hetekben valamennyi érintett borvidéken megvitatják. Az egyesülés célja a fejlesztési tervek és a piacszervezés összehangolása, valamint az egységes arculat kialakítása. Az alapítók a balatoni borrégió szakmai központjának a badacsonyi kutatóintézetet tekintik. A bejelentéssel - a Duna, illetve a Pannon Borrégió után - harmadikként jön létre a balatoni.
 
Diákmunka - Veszprém
A diákok építették fel Veszprémben a Táncsics iskola új tornatermét.  Az épületben a közel 100 millió forintos beruházás jóvoltából nemcsak sportolásra nyílik lehetőség, hanem itt működik majd az orvosi rendelő és néhány tanműhely is.



2003. február 24., hétfő 21:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület