CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Virilisták köszöntése

2003 február 28-án  a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális központban Sopron Megyei Jogú város Önkormányzata a Kereskedelmi és Iparkamara, az Ipartestület szervezésében, a képviselő testület  nagy többségének részvételével került sor a város legtöbb adót fizető vállalkozásainak, valamint a kultúra, sport és egészségügy  területén legtöbb támogatást nyújtó mecénások köszöntésére.
Idén negyvenhárom  a 2, 2 milliárdos éves adóbevétel meghatározó részét biztosító társas-, illetve magánválalkozás képviselői vehettek át elismerő oklevelet.

Köszöntőjében Walter Dezső polgármester a tisztességgel adózó vállalkozások szerepét hangsúlyozta, amelyek hozzájárulnak a város működőképességének fenntartásához és gyarapodásához.


Walter Dezső polgármester

Ugyanakkor köszönetet mondott minden adózónak, akik ugyan nem ilyen mértékben, de részt vállalnak a közterhek viselésében. Kiemelte, hogy a jelenlegi városvezetés vállalkozóbarát és a továbbiakban is ezt a partnerségi viszonyt szeretné erősíteni.


Horváth Vilmos a Kerskedelmi és Iparkamara elnöke

Horváth Vilmos a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében úgy értékelte, hogy egy jó folyamatot indítottak el 1996-ban, ma már rangot jelent a vállalkozások körében, ha a meghívottak között lehetnek ezen a rendezvényen. Kiemelte, hogy sok város átvette már ezt a kezdeményezést és évente megtiszteli azokat, akik tevékenységükkel hozzájárulnak településük fenntartásához. Örül annak, hogy a kamara, mint a gazdaság fejlesztésének letéteményese és az önkormányzat első számú gazdasági partnere ebben a tevékenységben részt tud vállalni. Hangsúlyozta, hogy a kamara annak örül, ha vannak sikeres vállalkozások, és adózásuk révén hozzá tudnak járulni a város költségvetési kiadásainak fedezéséhez. Biztos abban, hogy a város sikerét a sikeres vállalkozások tudják biztosítani, hogy az uniós csatlakozás után a sikeres vállalkozások tudják a versenyképességüket megtartani és mindezt egy erős és befolyásos kamara tudja biztosítani.

A köszöntőket követően Walter Dezső polgármester a hagyományoknak megfelelően okleveleket adott át a nagyvállalatok, középvállalkozások, és egyéni vállalkozók számára.


Walter Dezső polgármester és Németh Árpád a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. vezérigazgató-helyettese

Második alkalommal osztottak ki okleveleket a mecénások számára. Horváth Vilmos az oklevelek átadása előtt utalt a soproni, Sopron környéki nagy elődökre, Lackner Kristófra, Széchenyi Ferencre és Széchenyi Istvánra, akik önzetlenül adományoztak közvetlen környezetük és az ország javára. A vállalkozási sikerek meghatározzák, hogy a mecénások általában a virilista vállalkozások, ennek ellenére ebben az évben két olyan mecénást is köszöntöttek akik nincsenek a legnagyobb adózók között, de tevékenyen részt vállaltak a kultúra és sport támogatásában.


Walter Dezső polgármester és Hirschler László vállalkozó

Az idei rendezvényen  újításként a szervezők felkértek a nagy-, közép- és egyéni vállalkozások részéről egy-egy képviselőt, hogy mondja el gondolatait az adózással, elvárásaikkal és mecenatúrával kapcsolatban.

Németh Árpád, Krisch Róbert és Hirschler Lászó beszédükben arra kérték a városvezetést, hogy jól gazdálkodjanak a város vagyonával, gyarapítsák és minden lehetséges eszközzel támogassák a helyi vállalkozásokat, oktatást, mert a sikeres vállalkozásoknak van lehetőségük támogatni a kultúrát.

Walter Dezső polgármester válaszában utalt arra, hogy a belváros felújításán túl, reméli, hogy máfél-két éven belül felépülhet egy a várost és egyetemet együtt kiszolgáló könyvtár. Kiemelte, az oktatás és utódképzés szükségességét. A város érdekében együtt kíván működni kormánypárti, ellenzéki képviselőkkel és szakemberekkel. Ismerve a város gazdasági helyzetét mindent meg fog tenni, hogy kimozdítsa a holtpontról.

A legtöbbet adózó első öt nagyvállalat, társas vállalkozás valamint a magán vállalkozók listája:

Nagyválalaltok

Brau Union Hurngária Sörgyárak Rt.
Matáv Rt.
GySEV Rt.
Magyar Posta Rt.
Kisalföld Volán Rt.

Társas Vállalkozások

AB Aegon Biztosító Rt.
TESCO R.
Casino Sopron
Swedwood Kft.
Hotel Szieszta

sztoth
 



2003. március 01., szombat 11:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület