CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Teremfoci - Teke - Atlétika - Kosárlabda

    Izgalmas csoportmeccsek

Szombaton a főágon az Ászok Kupáért, vasárnap a vigaszágon a Sportcentrum Kupáért vívtak érdekes mérkőzéseket a teremfoci-torna csapatai. A víkend első napján a Mavi Jeans és a Hirschler I. rendezett gólfesztivált, míg a másodikon a NO, a Tájfun, a Soproni Est és a Minarik FC játékosai tudatosították ellenfeleikkel, hogy ők a jobbak.
Az „elitmezőnyben” ezzel lezárult a 2. forduló. A játéknap csupán a Hirschler gárdájának jelentett biztos továbbjutást, a többi esélyes számára még erősen kérdéses a legjobb 16 közötti folytatás. A Vi-gasz Kupáért is hasonlóan nagy a harc, itt a két győzelemmel álló második számú „üveges legénység” (Hirschler II.) az egyedüli, mely biztosította részvételét a nyolcaddöntőben.
Eredmények a főágon: Anger Büfé – Papa Joe-Halász 2-1, Peugeot Sába – Red Bags 4-1, Hirschler I. – Vinex Kft 8-2, Stempli – Samba FC 3-2, Németh Villamosság – Viktória 1-1, König Műszaki Bizo-mányi – Camel Team 5-4, Mavi Jeans – Thermo-Plast 10-2, IMO-Hungária – MAT-Hungária 1-0.
A vigaszágon: Tájfun FC – Közti II. 7-0, Hobbi FC – Fertőrákosi Vállalkozók 3-3, NO – Toshiba 11-0, Minarik FC – Pápai Üveg-Repeta BT 5-1, Hirschler II. – Bercsényi Borozó 1-0, Colorado – Brennbergi Bányász Pince 3-2, Soproni Est – Ünneprontók 7-1, Grafity City-Fertőd SC – Mobil GP 7-5. (Ez utóbbi meccs eredménye óvás alatt áll.)

    Hat soproni továbbjutó

A hétvégén rendezték Győrött a megyei felnőtt egyéni tekebajnokságot. Bár több soproni versenyző a várakozás alatt szerepelt, örvendetes tény, hogy hatan „begurították magukat” a március 22-én sorra ke-rülő területi seregszemle mezőnyébe. Az újabb erőpróbának is a megyeszékhely ad otthont, ahol 36 te-kéző méri majd össze tudását, s harcol az országos vidéki bajnokságon való részvételt jelentő 1-11. hely valamelyikéért.
A megyei megmérettetést Kovács Mihály 427, Pakrócz János 425, Weinacht János 420, Kovács Sándor 410 fával (mindannyian a Soproni Ászok SE tekézői), valamint Kiss Ferenc (418 fa, Soproni Postás SK) és Horváth Vilmos (409 fa, Scarbantia SE) vette sikerrel.

    Fedett pályás atlétasikerek

Eredményesen szerepeltek a Soproni Atlétikai Club „mini küldöttségének” tagjai a fedett pályás orszá-gos bajnokságon. A legjobb magyar atléták Olimpiai csarnokbeli vetélkedése során a felnőttek mező-nyében Lőrincz Imre nyerte a távolugrást (edzője: Szitás László) 773 cm-rel, míg a 60 m-es síkfutásban Gyulai Miklós 6.76mp-es idővel második lett. A sprinter mestere, Németh Gyula egy másik tanítványa, Bocskai Virág is örülhetett: a roppant tehetséges ifjú hölgy ugyanis 3000 m-en (ideje: 10:24.29 mp) szintén ezüstérmet szerzett a juniorok között.

    A hölgyek győztek, a férfiak kikaptak
Újabb nehéz próbák várnak a kosarasokra

A szerdától szerdáig tartó időszakban hat mérkőzést játszott a négy soproni kosárlabdacsapat. A mérleg: 3 győzelem, 3 vereség, tehát összességében 50 %-os szereplés. Ha viszont különválasztjuk a női és férfi gárdáink teljesítményét, teljesen más képet kapunk. Míg ugyanis a hölgyek három fellépését siker koro-názta, addig a legénységek mindhárom alkalommal vesztesen hagyták el a játékteret. Íme az eredmé-nyek: Familia Schio – GySEV-Orsi 72-74 (női Euroliga), GySEV-Orsi – BSE-ESMA 88-58 (magyar bajnokság), Soproni Postás – Szeviép-Szeged 78-70 (magyar bajnokság) ill. Soproni Ászok KC – Atom-erőmű 54-84, Dombóvár – Soproni Ászok KC 104-83 (magyar bajnokság), Fekete Sasok-Salgótarján – SMAFC-Roto Elzett 90-80 (B-csoportos rájátszás). Kártyanyelven szólva terített durchmars az egyik ol-dalon, terített betli a másikon.
A GySEV-Orsi és a Soproni Postás hölgykoszorúja úgy nyerte meccseit, hogy önmagához képest nem brillírozott, nem játszott csúcsformában, ám olyan erényeket csillogtatott a találkozók kritikus időszaka-iban, melyek mindig átlendítették a holtpontokon. Mindig volt legalább 2-3 ember, aki a hajtás mellett valami pluszt is tudott nyújtani. A GySEV-nél Bogojevics, Bevilaqua, Balogh Bubu, Seres Éva, Zaka-luzsnija vagy éppen Szőke Ildikó és Dénes Kriszta, a Postásnál Eördögh Edit, Englert Orsolya, Ambrus Erzsébet, Papp Krisztina, Csákány Emőke egymást múlták felül a nehéz pillanatokban s vállaltak orosz-lánrészt a győzelemből. Külön ki kell emelni a két legeredményesebbet Bogojevicset ill.Eördögh Editet. Ők voltak azok, akik remek mezőnymunkájuk mellett „pontgyárosként” is kitűntek társaik közül, a Schionak „hintett” 27 ill. a Szegednek szórt 29 pont arról tanúskodik, hogy nagyszerű volt az irányzékuk. De nem panaszkodhatunk a többiek eredményességére sem, ki-ki hozzátette góljait a győze-lemhez. Ha javulni fog dobásbiztonságuk, nem kell félni a következő megmérettetésektől sem, melyből lesz bőven. Itt van mindjárt a Postás számára a Magyar Kupa négyes döntője, ahol Meszlényi Róbert lá-nyai, asszonyai a rosszemlékű miskolci katlanban ma ütköznek meg ismét a házigazda Diósgyőrrel, majd holnap a PVSK – BSE-ESMA derbi egyik résztvevőjével meccselnek.
Emberes feladat vár a GySEV-Orsira is. Balogh Bubuék a Gambrinus Brno ellen készülnek hétfő óta. Jövő héten eldől, hogy a Final Four valósággá válik-e, azaz teljesül-e az a célkitűzés, mely az idény kez-dete előtt megfogalmazódott a klub házatáján…
Férfi csapataink a magyar bajnoki küzdelmekre összpontosítanak. Egy jó finissel még sokat javíthat helyzetén az Ászok KC, s versenyben maradhat a SMAFC-Roto Elzett az A-csoportos tagságért. A szombati Szeged elleni alsóházi rangadón, majd két hét múlva a kecskeméti derbin kell bizonyítani a Szalai-legénységnek, hogy helye van a legjobbak között. Reméljük, a fiúk átérzik felelősségüket, s olyan hajrát produkálnak, mely biztató lehet a jövőt illetően.
Hasonló hozzáállást várunk a rájátszást Salgótarjánban kezdő SMAFC-Roto Elzett játékosaitól is. Bízunk benne, hogy az idény utolsó szakaszában ismét azzal az ötletes, a régi szép időkre emlékeztető kosárlabdával rukkolnak ki Preiner Gáborék, mely jellemezte őket a szezon múlt évi meccsein.

B.I.



2003. március 05., szerda 12:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület