CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Millenniumi nap Fertődön

Millenniumi nap Fertődön
Várhegyi Attila államtitkár adta át az emlékzászlót

A Himnusz hangjaival vette kezdetét pénteken délután Fertődön a millenniumi nap. Az ünnepségen ott volt Várhegyi Attila, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára is. A vendégeket Varga Jenő iskolaigazgató köszöntötte, aki elmondta, nem mindennapi esemény a mostani, hiszen átveszik a millenniumi zászlót, mely ugyan csupán egy jelkép, de rengeteg mögöttes tartalma van. Az elmúlt ezer évre emlékezünk vissza, arra, honnan jött és hová tart ez a nép.

Az Esterházy Baráti Kör Kamarakórus és az általános iskola tanulóinak műsorát követően Várhegyi Attila államtitkár hangsúlyozta, hogy a zászló identitásunk és összefogásunk legfőbb szimbóluma. A jövőt, a jelenben értelmezett múlt folytatását jelképezi. Soha nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy egy nemzethez tartozunk, egy nemzet gyermekei vagyunk.

A Magyar Köztársaság nevében az emlékzászlót Várhegyi Attila adta át Fülöp Géza polgármesternek. Az átadás után Solt Antalné zászlóanya kötötte fel a zászlóra a kormányszalagot, majd Szabó József kanonok szentelte fel a millenniumi jelképet és kérte, hogy hazánk lelki, anyagi fellendülése növekedjen a jóság és szeretet által. Fülöp Géza ünnepi beszédében arról szólt, hogy minden önkormányzat kap millenniumi zászlót, mely emlékeztet múltunkra. Bár dicsőséges és kudarcokkal teli történelmünk, nem sok népnek adatik meg az ezer esztendő. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a millenniumi év erősíti a magyarságtudatot, és az új nemzedékeknek mutat irányt a boldog jövő felé.

A fertődi önkormányzat és általános iskola közös rendezvénye a helyi zeneiskolások műsorával ért véget.

Az ünnepséget követően Fülöp Géza lapunknak beszámolt arról, hogy a milleniumi nap volt Fertődön millenniumi év nyitánya.

A képviselő-testület és a kultúrával foglalkozó szakemberek úgy gondolták, hogy a Himnusz születésének előestéjén tartsák meg a városban az egész- napos ünnepet. A fertődi önkormányzat és az általános iskola közös rendezvényére szép számmal érkeztek érdeklődők máshonnét is. Fertődnek igen gazdag története van, az önkormányzat kulturális rendezvényekkel emlékezik meg az ezeréves évfordulóról.

Takács Judit



2000. január 28., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület