CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

V. Városismereti Vetélkedő - nyert a Petőfi Sándor Általános Iskola

    "Jó pap, holtig tanul", mondja az ismert mondás. Tanulni, megismerni azokat az információkat, történelmi eseményeket, személyeket, amelyek körül vesznek minket hasznos és érdekes időtöltés. Talán a soproni álalános iskolások is e gondolatokkal vágtak bele a Sopron városának megismerését célzó vetélkedőbe. Egy olyan játékba, ha úgy tetszik, versenybe, amelyet már ötödik alkalommal rendeznek meg a Hűség Városában.

    A Gyermek- és Ifjúsági Központ szervezésében rendezett V. Városismereti Vetélkedőn a soproni általános iskolák ötödikes diákjai szerepeltek. A március 11-ei döntőre a nevezett harminc csapatból öt bátor, mindenre felkészült, lelkes csapat került tovább.
    Fodróczy Mónika rendező szerint, azok a csapatok kerültek be az élmezőnybe, akik az elődöntők során bebizonyították állóképességüket a tudomány, a kultúra, és azon témák ismeretében, amelyek szükségessé váltak a játékban való részvételhez. A döntő folyamán Sopron történelmi nevezetességeiről, személyeiről szóló témakörök alkották a kérdések javát.

    Sógor Ferenc bátorítást adó köszöntője után lázas munkába kezdtek a diákok. A gyakran furfangos kérdéseket, furfangos nevű csapatok próbálták negfejteni.
    Az öt bekerült csapat között megtalálhatóak voltak a Soproni kékfrankosok (Fenyő téri Általános Iskola), A tudomány csodái (Fenyő téri Általános Iskola), a Pallasz Athéné (Petőfi Sándor Általános Iskola), az Ördögi világutazók (Fenyő téri Általános Iskola), és a Borostyánkő (Harkai Általános Iskola).

    A zsűri –  Komáromi Judit, a Soproni Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárosa, Fodor Katalin, a Nagycenki Emékmúzeum művelődés-szervezője, illetve Sógor Ferenc, a GYIK ügyvezető igazgatója  – odaadó munkája után megszületett a várva várt eredmény:  az idei városismereti vetélkedőt a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai, a Pallasz Athéné név mögött állók sora nyerte.
    A győztes csapat, az emléklapot és az eredményes munkáért járó jutalmat Dr. Gimesi Szabolcstól, a Liszt Ferenc Kulturális Egyesület elnökétől vehették át.

b.boti



2003. március 12., szerda 22:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület