CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

HangFal  

Mayday
Jelszó: Európa

    Európa leghíresebb elektronikus zenei bulija, a Mayday immár másodszor látogat Budapestre. A 16 óra pörgést ígérő techno-fiesta március 29-én, a Hungexpo területén várja a stílus rajongóit. Az európai viszonylatban is csúcsminőségű hang- és fénytechnikát felvonultató rendezvény több mint két tucat nemzetközi sztárt és a hazai elektronikus zenei élvonal előadóit sorakoztatja fel.

    Március utolsó szombatján este hattól másnap reggel tízig újra élvezheti a közönség a tavaly nagy sikerrel debütált Mayday-t, a kontinens legismertebb elektronikus zenei buliját. Az anno a DT64 rádióadó megmentésére ’91-ben Berlinben szervezett jótékonysági rendezvény később Németország több városába is eljutott, majd Lengyelországot és Oroszországot követően tavaly érkezett hazánkba, amikor több mint hatezer rajongó pörögte át a műfaj nagyjai által celebrált bulit. A rendezvény minden évben a legjobb Dj-ket, a legjelentősebb live act-eket mutatja be, s a neves előadó-dömping mellett a legjobb zenei hangzás és a legmodernebb látványtechnika felvonultatása teszi elismertté és kedveltté.

    Minden egyes Mayday a zenei különlegességeken túl évről évre más-más kultúrpolitikai üzenetet is hordoz. Az idei hazai rendezvény szervezői, két héttel az EU csatlakozásról szóló népszavazás előtt, a „password: Europe” alcímmel tesznek hitet amellett, hogy a csatlakozással az országok közötti zenei hidak is kiszélesednek.

    A Hungexpo területén négy terem várja majd a Mayday bulizóit, mindegyik más-más elektronikus zenei stílust kínálva, így a klasszikus techno és egyéb irányzatai, illetve a trance szerelmesei is élvezhetik kedvelt zenéjüket. A Mayday valamennyi termében a dj-k, live act-ek és vj-k nemzetközi és hazai élvonalát kínálják a szervezők. A több mint félszáz sztárfellépő között Westbamot, Chris Liebinget, Tauchert és Moguai-t Németországból ünnepelheti majd a közönség, de itt lesz a japán Takkyu Ishino, és a belga Marco Bailey is. Természetesen a hazai szcéna jelesei: Budai, Junior, Kühl, Newl, Slam Jr. és további hazai előadók is biztosítékot jelentenek a második hazai Mayday sikeréhez.

 További információ: www.mayday.hu

 

cimbee
 
 



2003. március 13., csütörtök 15:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület