CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

A település millenniumi zászlót és kettős keresztet kapott

Ünnepeltek a fertőendrédiek
A település millenniumi zászlót és kettős keresztet kapott

Fertőendréd vasárnap délután két jelképpel gazdagodott: a kormány zászlót, az erdőgazdaság pedig kettős keresztet adományozott a településnek.

Dr. Németh Éva helyettes államtitkár meleg szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket. A szimbólumokról beszélt, visszatekintésében felidézte a kétezer éves múltat, történelmünk olykor jeles, máskor siralmas és zivataros eseményeit. Az ünnepen a kormány nevében átadta Németh Alajosné polgármesternek azt a millenniumi zászlót, amely felemeli a tekintetet, erőt merít a múltból, reményt ad jövőre. Miközben a Hóvirág Nyugdíjas Klub tagjai daloltak, Hadarics Gizella zászlóanya felkötötte az emlékszalagot a millenniumi lobogóra. Horváth Géza plébános, esperes megáldotta a múltat, a jelent és a jövőt is idéző jelképeket. Azt kívánta, legyen a zászló és a kettős kereszt a figyelmeztetés és a kérés jele is: a faluban ne legyen irigykedés, gyűlölködés, hanem uralkodjék az egymást segítő szeretet, amely békéssé teszi a fertőendrédi családok életét és jövőjét. Németh Alajosné polgármester méltatta a becses ajándékokat, majd Fertőendréd történelmére emlékezett. Mint mondta: "Büszkék lehetünk eleinkre, de kötelességünk megőrizni, értelemmel és tiszta szívvel továbbvinni azokat az értékeket, amelyekkel a nemzetet gazdagították."

A Hőskertben, a világháború áldozatainak emlékkeresztjénél Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Medgyasszay László alelnök a hősök napjára emlékezett. Felidézték a magyarság Kárpát-medencében töltött viszontagságos és keserves ezer esztendejét. Beszéltek azokról a hősökről, akik a vérüket adták a szabadságért. Gyertyát gyújtottak, majd elhelyezték az emlékezés és a kegyelet virágait.

Németh Alajosné ismertette a millenniumi rajzpályázat eredményeit, átadta a díjakat, majd az iskola aulájában ünnepélyesen megnyitotta a képzőművészeti tárlatot.

Török Magda



2000. június 01., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület