CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Gyeplabda - Labdarúgás - Kosárlabda

    A felnőttek is NB I-esek

A Soproni Gyeplabda Egyesület (SGyE) serdülő csapata már hosszú ideje meghatározó tagja a hazai élvonalnak. Néhány mérkőzése ugyan még hátra van, de az már most biztos, hogy a 3. helynél rosszabb pozícióban nem végezhet. Ami még ennél is örömtelibb, az nem más, mint a felnőtt együttes idei szerep-lése. Az eddig NB II-ben vitézkedő legénység bravúrosan vette az akadályokat, s a teremidény végére ki-harcolta a legjobbak között való indulás jogát. Gratulálunk, s szívből kívánjuk a Bognár András által ve-zetett lelkes közösségnek, hogy végre Sopronban is otthonra találjanak, hogy ne kelljen „hazai” meccsei-ket pl. Győrújbaráton játszaniuk!

    Focisikerek a hétvégén
Most fajsúlyosabb ellenfelek következnek

Szombaton az NB I-es Matáv Sopron 4-1-re verte a Dunaferrt, vasárnap délelőtt a megyei II. osztályban szereplő SFAC 5-0-ra győzött az Angeren Ágfalva együttese ellen, míg délután Jánossomorján az SVSE-GySEV gárdája ért el dicséretre méltó 1-1-es döntetlent. Elmondható tehát, hogy sikeres hétvégét zártak a soproni labdarúgócsapatok.
Az eredményeket tekintve örömteli a három csapat produktuma, de azért ők is tudják, hogy ennél még több kell következő meccsükön a sikerhez. A távközlésieket nem altathatja el a fölényesnek tűnő, ám csak a második félidőben bebiztosított győzelem a lelkes, de rutintalan dunaújvárosi csikócsapat ellenében. A Hungária körúton csak akkor lesz esélyük Somogyiéknak, ha összeszedettebben futballoznak, s a soproni lila-fehérek is csupán abban az esetben kerülhetik el a kiesést, ha még többet tesznek érte. A két bajnok-jelölt (MTK ill. Csepreg) nagy falatnak tűnik, velük szemben a tartalékenergiák mozgósítására is szükség lesz a bravúrt jelentő pont(ok) megszerzéséhez. Kíváncsian várjuk, hogy a merőben más kategóriát képvi-selő alakulatok ellen mire lesznek képesek csapataink.

    Csalódások hete a kosárlabdában

Régen élt át ilyen sikertelen napokat a soproni kosárlabda-társadalom. Nagyon meg kellene erőltetni me-móriánkat, ha találni szeretnénk a népszerű sportág közel –(ill. távolabbi) múltjában egy olyan hetet, amikor női élcsapataink négy tétmérkőzésükből hármat elvesztettek. Ez a hét sajnos ilyen volt! Az csupán enyhít keserűségünkön, hogy az egyetlen megnyert meccs még életben tartja a Final Fourba jutás reményét. A GySEV-Orsi hölgyeiből a Brno elleni két derbin, valamint a Diósgyőrben lejátszott bajnokin hiányzott az a tűz, az a lelkesedés, mely jellemzője volt a zöld-sárgák fellépéseinek. Összeszedettség, a „ha kell, fel-szántjuk a pályát is” elvének gyakorlatba átültetése nélkül sok jóra nem számíthatunk. Talán még nincs ké-sőn, talán újra találkozhatunk azokkal az értékekkel, melyek zálogai lehetnek a diadalmas befejezésnek. A kupapárharc ebben a pillanatban 1:1-re áll (63-83-as vereség ill. 79-78-as győzelem), s a hazai pontvadá-szatban is teljesen kiegyenlített a helyzet. Bár az előjelek most nem a legrózsásabbak, mégis bízunk az együttes feltámadásában, a csapategység visszatérésében. A csütörtöki sorsdöntő ütközet előtti órákban már nem sok idő van a taktikai elemek gyakorlására, arra viszont mindenképpen, hogy a mentális, az akarati té-nyezőkön javítani lehessen. A hétközi megmérettetés után folytatódó „négyek” (Soproni Postás, MiZo-PVSK, GySEV-Orsi, Diósgyőr) magyar bajnoki versenyében is kamatozni fognak azok a pozitív szemléletbeli változások, melyekkel – reményeink szerint – ezekben a kritikus pillanatokban felvérteződnek kedvenceink. Ha ez így lesz, még sok minden kijavítható. Az élen jelenleg a Postás 2, a Pécs 3, a GySEV és a Diósgyőr 4-4 vereséggel áll, s most már minden azon múlik, hogy a hátralévő rangadókon melyik gárda tudja valamivel meglepni riválisát. Hátra van még a MiZo-PVSK – Soproni Postás (márc. 23.), a Soproni Postás – GySEV-Orsi (márc. 27.) és a GySEV-Orsi – MiZo-PVSK (márc. 30.) ütközet, mely alapvetően meghatározza az alapszakasz végeredményét. Elképesztő harc várható tehát március utolsó hetében. Minden variáció elképzelhető az 1-4. helyen, de a későbbi rájátszásbeli kedvezményezettség miatt egyáltalán nem mindegy, hogy melyik jön be a végén. Ennek tudatában készül a GySEV-Orsi és a Soproni Postás, mely ugyan „összeszedte” 2. vereségét is az idény meglepetéscsapata a Szolnok otthonában (57-62), de ha a riváli-sai közül az egyiket megveri, nagy lépést tesz ahhoz, hogy az 1. helyről várhassa a play offot.
Férfi csapataink közül ezúttal csak a SMAFC-Roto Elzett volt érdekelt. Az egyetemisták sikerrel vették a gö-di mérkőzést (81-74), ezzel erősítették pozíciójukat az A-csoportba jutásért harcolók mezőnyében. Pénteken a Diana SE legénységét fogadják a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, míg a Soproni Ászok KC szombaton Kecskeméten igyekszik tisztes eredményt elérni.
 
 

B.I.



2003. március 19., szerda 16:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület