CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Teremfoci- Labdarugás- Baseball Magyar Kupa Sopronban- Asztalitenisz-siker- Országos döntő soproniak nélkül- női kosárlabda-bajnokság: sorsdöntő napok előtt

Már csak nyolc csapat reménykedhet

Szombaton és vasárnap már a nyolcad-és negyeddöntők is lezajlottak a hagyományos téli teremlabdarúgó-tornán. Az állvamaradt négy-négy legénység ugyancsak megküzdött a továbbjutásért, jobbára szoros mér-kőzések (sok esetben hétméteresek) után dőlt el, hogy mely gárdák szerepelhetnek a közel négy hónapja tartó sorozat finisében.
A főágon parázs presztizsderbiket követően négy I. osztályú team vívta ki a jogot a március 29-i zárónap helyosztóra való megmérettetésére. A kiesetteket is dicséret illeti azonban, mert ugyancsak megszorongatták a náluk esélyesebb ellenfeleiket. A másodosztályú III. Félidő Borozó-Gala KFCS és (főleg) a harmadik vonalat képviselő Anger Büfé üde színfoltot jelentett a legjobbak vetélkedésében.
Eredmények a négy közé jutásért (főág, Ászok Kupa): Hubertusz – III. Félidő Borozó-Gala KFCS 3-1, Közti-Kextő – Paprét-Fényszoft 3-2, Hirschler I. – Füzi Cső-Vasszerelvény 5-3, König Műszaki Bizományi – Anger Büfé 4-0.

Szombaton (29-én) 8 órakor kezdődik a finálé, az eredményhirdetésre negyed 3-kor kerül sor a Sportcentrum-ban.

Három meccs rúgott gól nélkül

A labdarúgás különböző szintjein szereplő soproni együttesek a hét végén nem igazán találták meg góllövő cipőiket. Amíg azonban a Matáv számára a Hungária körúton elért 0-0-s eredmény bravúros pontszerzést jelen-tett, addig az otthonában fellépő NB III-as SVSE-GySEV és a megyei III-as SFAC ugyancsak kudarcnak minősítheti a 0-3-as ill. a 0-4-es “zakót” a Csepreg és az Agyagosszergény ellenében. A távközlésiek szervezett célfutballja dicséretes, a produkció minőségén lehet vitatkozni ugyan, de felesleges. A lényeg a lelkes játékkal “kibrusztolt” egy pont, mely önbizalomnövelő lehet a soron következő nagy derbik előtt. Másik két legénységünkre viszont még azt sem mondhatjuk, hogy nagy-nagy igyekezetükben “felszántották volna a pályát” a tisztesebb szereplés érdekében, s ez már baj! Fontos pontok “távoztak” ugyanis a Vasút pályáról és az Anger-ről, hiszen Majoros Zoltán tanítványai a táblázat utolsó helyére csúsztak, Kocsis Tamásék pedig elszalasztot-ták a “lépéstartás” esélyét az ugyancsak bajnoki címre törő Fertőrákossal szemben.

A baseballosok is megkezdték

Gőzerővel készül a Sopron Westwind NB I-es csapata a jövő hétvégi bajnoki nyitányra. Balogh Gábor együttese a kemény edzéssorozatot követően már lejátszotta első felkészülési mérkőzését is, melyen Szombathelyen a helyi Anyaszomorítók teamjével meccselt. A nagy rivális kezdett jobban, 8-0-ra elhúzott, de sikerült fordítani 13-12-re. A tavalyi 5. és 3. helyezett találkozója után e hétvégén Magyar Kupa összecsapások következnek, melyen a soproniak a két újoncot fogadják. Aki szeretne megismerkedni e szép és látványos sportággal, azok-nak nyugodt szívvel ajánljuk az Angeren sorrakerülő Sopron Westwind – Budapest Players (szombat, 14 óra) és a Sopron Westwind – Veszprémi Fireballs (vasárnap, 10.30) párharcokat.
Kapcsolódó hír: Sopronban kerül megrendezésre a Baseball Magyar Kupa középdöntője

Újabb asztalitenisz-siker

A vártnál simábban győztek a SMAFC NB II-ben szereplő pingpongosai. A mérkőzésen a mieink voltak ugyan az esélyesebbek, így maga a győzelem nem meglepetés, csupán annak aránya: SMAFC – Pécsi Tüke SE 14:4. A szép siker a párosban diadalmaskodó Simon Ferenc – Putz József (mind a négy ellenfelük kapitulált), ill. Horváth Attila (3) és Bonczidai László (2 nyert mérkőzés) érdeme. Az NB III-as SMAFC II. sajnos ismét vesztesen hagyta el az asztalokat. Nagy Lászlóék ezúttal a jó erőkből álló Kinizsi KK-Gyenesdiás alakulatától szenvedtek súlyos, 15:3-as vereséget.

Országos döntő soproniak nélkül

Győrött, az ÉPFU-pálya adott otthont a férfi tekézők területi döntőjének. Az egyéni verseny minden évben sikeres volt soproni szempontból, ezúttal azonban nem járt szerencsével az a hét reprezentánsunk, aki előzőleg kva-lifikálta magát erre a megmérettetésre. Kocsis Mihály (54 fa, Soproni Ászok SE) teljesített a legjobban, de ez is kevés volt az országos vidéki döntőbe jutáshoz. Reméljük, a hétvégi csapatbajnoki mérkőzéseken jobban guríta-nak majd városunk tekései.

Sorsdöntő napok előtt

A női kosárlabda-bajnokság alapszakasza vasárnap véget ér. Nyugodtan kijelenthető: az utóbbi évtized legizgalmasabb végjátéka következik, melyben az elmúlt évektől eltérően nem két csapat harcol a bajnoki címért, hanem négy együttes közel azonos eséllyel viaskodik. A MiZo-PVSK, a Soproni Postás, a GySEV-Orsi és a Diósgyőr számára ez a néhány nap döntő jelentőségű lesz, hiszen csütörtökön és vasárnap olyan rangadók követ-keznek, melyek eldöntik közöttük a sorrendet, ezzel meg is határozva a rájátszás menetét. Az idei kiírás szerint az 1. és 2. helyen végzett gárda az első körben erőnyerő lesz, csak később kapcsolódik be a küzdelembe, miután a 3-6. helyezettek közötti mérkőzéseket lejátszották. A csütörtöki és a vasárnapi derbi eredményétől függ, hogy két élcsapatunk előtt milyen perspektívák nyílnak! Több variáció lehetséges. Ha a Soproni Postás nyer holnap a városi rangadón a GySEV-Orsi ellen, Balogh Juditék pedig verik az “ősi” rivális Pécset az utolsó fordulóban, akkor a Postás végez az élen, a GySEV-Orsi pedig a harmadikon. Ha Dirk Bevilaqua tanítványai sikerrel abszol-válják mindkét meccsüket, akkor fordított a helyzet. Minden más változat azonban már jóval kedvezőtlenebbül érinti kedvenceinket. Jelenleg következő az állás: 1. Pécs, 3 vereséggel (jobb kosárkülönbséggel) 2. Soproni Postás, 3 vereséggel, 3. GySEV-Orsi, 4 vereséggel és 4. a Diósgyőr szintén 4 vereséggel. A tét tehát óriási, a feszültség úgyszintén, reméljük mindkét csapatunkban lesz annyi erő, tudás (és ész), hogy a soproni kosárlabda sikerével záruljon ez az idény is…

Most pedig röviden az elmúlt hét kosaras eseményeiről. Az előzmények után csak reménykedni lehetett a GySEV-Orsi brnói győzelmében. Sajnos azoknak lett igazuk, akik nem hittek a bravúrban, a Final Fourba jutás-ban. A 3. (mindent eldöntő) mérkőzésen: Gambrinus Brno – GySEV-Orsi 75-59. a bajnoki meccsek mérlege: 2 győzelem, 2 vereség. Hazai környezetben nem lehetett vitás a siker: GysEV-Orsi – Atomerőmű KSC (Szek-szárd) 99-61 és SMAFC-Roto Elzett – Diana SE (Budapest) 99-80. az egyetemiek folytatják jó sorozatukat. Ide-genben már nem termett babér: MiZo-PVSK – Soproni Postás 74-61, illetve Univer-Kecskemét – Soproni Ászok KC 88-75.

A hét végén a GySEV-Orsi – MiZo-PVSK szuperrangadón kívül még két találkozót rendeznek Sopronban. Pénteken a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban délután fél 6-tól láthatják az érdeklődök a SMAFC-Roto Elzett – Fekete Sasok-Salgótarján NB I/B-s play off derbit, míg a Soproni Ászok KC legénysége szombaton 18 órától a Kaposvári Klima-Vill alakulatát fogadja a sportcentrumban, az A-csoportos pontvadászat 20. fordulójában. A Soproni Postás lányai, asszonyai vasárnap Szekszárdon zárják az alapszakaszt.

B.I.



2003. március 26., szerda 12:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület