CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Integráció: Úgy tűnik, késik a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülése- Szentek országa Sacra Pannonia- Speciális szakiskolák tanulmányi versenye- Szuperinfó úszónap

Megrekedt az integrációs folyamat? Úgy tűnik, késni fog a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülése.
Az utóbbi hetek-hónapok sajtóhírei alapján a kialakult helyzet aligha értelmezhető másképpen, mint hogy a nyugat-magyarországi integrációs folyamat a soproni székhelyű Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF) között megrekedt. Dr. Faragó Sándor, az NYME rektora is így érzi ezt, de természetesen azon dolgozik, hogy a folyamat folytatódjék, ám úgy véli, hogy ehhez két fél kell. Egyfajta bizonytalanságot tapasztal Szombathelyről, de szerinte, higgadt munkával és felelősségteljes gondolkodással a szombathelyi vezetőség végig fogja gondolni, hogy mik az érdekei, és ha folytatni szeretné a tárgyalásokat, akkor erre nyitott az NYME. A rektor reális esélyét látja annak, hogy Szombathely ilyen értelemben egyetemi város legyen, és ezalatt nemcsak a cégtábla-festést érti, de a minőségi egyetemi szintű oktatás megindítását is több mértékadó szombathelyi szakon. Üzenni szeretné mindazoknak, akik más információval rendelkeznek, hogy egyetlenegy szakot sem kíván az NYME elhozni Szombathelyről: az egyetem vezetősége abban érdekelt, hogy a vasi megyeszékhelyen, ha létrejön az integráció, akkor egyetemi szintű képzések és egyetemi karok alakuljanak. Ez az érdeke a BDF-nek, Szombathelynek és az NYME-nek is, és ehhez az egyetem minden szükséges szakmai segítséget megad. A szombathelyi karok ugyanolyan önállósággal bírnának a jövőben, mint amilyen önállósággal bírnak ma az NYME karai. Ez széles autonómiát jelentene: mindenki megtarthatja mindazt, amije van. (Educatio Press)

Szentek országa Sacra Pannonia címmel, dr. Varga Tibor történész előadására kerül sor a Szent Korona misztériumának alapelemeiről a Bán János Közösségi Házban, (Sopron, Halász u. 38.), április 3-án, csütörtökön 18.30-kor. A rendezvényt a soproni Polgári Körök Szövetsége szervezi.

Speciális szakiskolák tanulmányi versenye A Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási Nevelési Intézmény és Gyermekotthon rendezi meg április 4-5 -én a Speciális Szakiskolák Országos Tanulmányi versenyét varrószakmunkás és faipari szakmákban. A megmérettetésen az ország tizennégy speciális szakiskolájából harminvhárom tanuló vesz részt.

Szuperinfó úszónap Április 5-6-án kerül sor a 12. alkalommal megrendezett 24 órás úszónapra a soproni Lővér uszodában. A rendezvényen, amelyre 16+1 csapat nevezett be a belépés ingyenes. Az úszóversennyel egyidőben a szervezők vetélkedőkkel, zenével, táncos műsorral is készülnek. Fellépnek: Juice, Sövegjártó Áron, Pécsi Sasok növendékei, Habakuk Bábszínház, SNS Blues Band, MRL Club, Soproni Ütősök, Juventus Koncert és Fúvószenekar. További információk az Úszónap honlapján: www.sopron.hu/uszonap



2003. április 02., szerda 09:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület