CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Öszefogás Sopronért -  Egy asztal körül három párt országgyűlési képviselői

    Történelmi jelentőségű eseménynek nevezte Dr. Szájer József Sopron választott országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke azt az április 10-én létrejött találkozót, amelyen soproni kötődésű, három parlamenti párthoz tartozó országgyűlési képviselők, pártállástól függetlenül határozták el és nyilvánították ki, hogy közösen tevékenykednek Sopron érdekében. A soproni kötődésű csoport megalakulását tavaly kezdeményező Dr. Szájer József a elmondta, Sopron város vezetőivel, valamint képviselőtestületével való közös megbeszélésen a város és a térség gazdasági, kulturális, idegenforgalmi területeket átfogó fontos kérdései kerültek terítékre, Sopron regionális szerepének fokozásának céljából.
 
 

Egy asztalnál három párt országgyűlési képviselői Sopronban:
Ivanics Ferenc, Simon Gábor, Hiller István, Szájer József, Csapody Miklós, Kránitz László, Ágota Gábor

    A soproni ülésüket követően a három párt soproni kötődésű parlamenti képviselői sajtótájékoztatót tartottak.
    Dr. Szájer József hangsúlyozta: a város szolgálatába állított összefogásuk, együttmunkálkodásuk nem jelenti a pártkülönbözőségek, a politikai ellentétek feladását.
    Hiller István, az MSZP alelnöke, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára szólt arról, hogy az egyes pártok képviselői között meglévő jelentős nézetkülönbségek ellenére létrehozott együttműködés eleinte szimbolikus volt, de mindinkább munkajellegűvé formálódik. Sopronnál sokkal nagyobb városoknak sem tevékenykedik  hét országgyűlési képviselője a parlamentben - mondta. Hangsúlyozta, hogy manapság, amikor Magyarországon a legnagyobb kormánypárt és az ellenzéki párt között nincs érdemi kommunikáció a soproni "lobbicsoport" megalakulása követendő gyakorlati például szolgál. A Civitas Fidelissima, a Leghűségesebb Város cím után a Legsikeresebb Város címet is elnyerheti Sopron, amelyet a jó helyi politizálás, valamint a lehetőségek és adottságok kihasználásával lehet majd elérni.
 

Az országgyűlési képviselőkből álló csoport a soproni képviselőtestülettel is megbeszélést folytatott 

    Csapody Miklós (MDF) országgyűlési képviselő kifejtette: a soproniakéhoz hasonló típusú együttműködést a jelenlegi politikai kultúra keretei között devianciának tűnik. A legelső deklaráltan szülővárosért együttmunkálkodó csoportnak lehetősége és kötelessége a város fejlődése érdekében tevékenykedni, azért, hogy az utóbbi években a  fejlődésben megtorpant leghűségesebb város a legsikeresebb város is legyen, ami nem ábrándkép, hanem realitás - mondta Csapody Miklós.



2003. április 11., péntek 15:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület