CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Az interneten kampánycsend volt- Műemléki Világnap: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Soproni Regionális Irodája programjai - Előadás: Ha elmúltál negyven- Megjelent a Soproni Szemle

Az interneten kampánycsend volt Mindössze néhány, a kampánycsendet, illetve a legnagyobb tartalomszolgáltatókat tömörítő egyesület választási etikai kódexét sértő esetet regisztrált a kampánycsend ideje alatt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) monitoring bizottsága, amely a népszavazás ideje alatt figyelemmel kísérte a kampánycsend betartását az internetes tartalomszolgáltatók körében.
    Az MTE által életre hívott monitoring bizottság közel ötszáz Internetes tartalomszolgáltatóval vette fel a kapcsolatot a választást megelőző hetekben, hogy a 2001-ben az Országos Választási Bizottsággal közösen kidolgozott „Választási tartalomszolgáltatási etikai kódex” szellemében figyelemmel kísérje azok működését a kampánycsend alatt. A bizottság összesen tizenkét, a kampánycsendet megsértő honlappal találkozott, amelyek közül öten reagáltak a bizottság megkeresésére és megtették a javasolt módosításokat. A monitoring bizottsághoz állampolgári bejelentés nem érkezett.
    A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete az OVB-vel közösen kialakított választási tartalomszolgáltatási etikai kódexben foglaltakat mindaddig hasznosnak és indokoltnak tartja, amíg a jogszabályalkotók felül nem vizsgálják a kampánycsend intézményét.
    A kódex előírásai szerint a tartalomszolgáltatók a kampánycsend ideje alatt honlapjaikon kötelesek az első két hierarchikus szintről a választási akarat befolyásolására alkalmas információkat eltávolítani, míg a pártok honlapjaikat nem frissíthetik. A népszavazás kapcsán több kérdést kapott az MTE azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós tematikus oldalak milyen elbírálás alá esnek. A bizottság az ilyen oldalak esetében a pártok honlapjaihoz hasonlóan járt el, azaz javasolta a tartalomszolgáltatóknak, hogy a szavazás lezárultáig az ilyen oldalakon se tegyenek közzé az Európai Uniót érintő új információkat.
    Az MTE elnöksége a monitoring bizottság munkáját eredményesnek minősítette, tevékenységének részletes eredményét hamarosan vitára bocsátja – adta hírül az MNO az uno.hu-ra hivatkozva.

Műemléki Világnap: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Soproni Regionális Irodája programjai A Műemléki Világnap (április 18) alkalmából a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Soproni Regionális Irodája szervezésében kerül sor 2003. április 15-én, 10 órakor az Előkapunál a soproni városfal újabb helyreállított szakaszának átadására és bemutatására. Az eseményen köszöntőt mond: Walter Dezső, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere.
A Műemléki Világnap további rangos eseményeként a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal irodájában mutatják be Gömöri János: Castrum Supron. Sopron vára az Árpád-korban c. könyvét, az eseményt követően a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal is bemutatkozik.  
Kapcsolódó cikk:
Sopron településtörténetének vázlata
 

Ha elmúltál negyven  2003. április 15-én, kedden, 17:00 órakor  Ha elmúltál negyven... címmel a Családsegítő Szolgálat szervezésében életviteli előadássorozatra kerül sor, amelynek további alkalmai április 22-én, 29-én, keddenként, 17 órakor a Balfi u. 87. szám alatti klubhelyiségben lesznek. Információ: Halász Tiborné, Major Veronika 99/328-378

Megjelent a Soproni Szemle 2003. évi első száma. A Soproni Városszépítő Egyesület helytörténeti folyóirata a Kortörténet és várostörténet I. fejezetében Boronkai Szabolcs: Az 1921. évi soproni népszavazás a korabeli sajtó tükrében, Tóth Imre: A konszenzus művészete - avagy a diplomácia technikái a nyugat-magyarországi kérdés kezelésében (1922-1929), Keizler Kálmán: Sopron újjáépítése a II. világháború után, Hámori Gábor: A soproni környezetvédelem történetének vázlata és a Castanea környzetvédelmi egyesület krónikája írásait közli.
Soproni arcok rovatban Baranyai Lenke: A Munczy család, Sági Ferenc: Felsőbüki Nagy Pál emlékezete címmel közöl. A Soproni könyvespolc-ban olvashatók: Lőkkös János: Trianon számokban. Az 1910. évi népszámlálás anyanyelvi adatainak elemzése a történelmi Magyarországon. Budapest 2000. (ism. Tóth Imre), Mastalírné Zádor Márta: Sopron bibliográfiája a 2001. évre. A Soproni Szemle első idei száma a 2002. év folyóiratok összevont tartalomjegyzékét is tartalmazza. A Heimler Károly alapította folyóiratot a Soproni Szemle Alapítvány jelenteti meg Sopron Megyei Jogú Város támogatásával. Felelős kiadó: Dr. Ádám Antal.
Sopron helytörténeti folyóirata, ötvenhetedik évfolyamának első száma a Hillebrand Nyomda Kft. szép kivitelezésű nyomtatásában jelent meg, ára: 300 Ft.



2003. április 13., vasárnap 22:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület