CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

GySEV-hirdetmény- Vízmű: ügyfélfogadás- A Soproni Hölgyvilág Klub- Egyetem:EHÖK-elnöki pályázat- Pisztráng Horgász Egyesület-'Széchenyi Gála'- Mediawave-Fényírók fesztiválja

GySEV-hirdetmény A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Rt. értesíti Tisztelt Utazóközönségét, hogy  pályaépítési munkálatok miatt, május 12-én /hétfőn/ 20:00 órától , május 13-án /kedden/ 14:00 óráig valamennyi személyszállító vonat utasait a Sopron- Fertőszentmiklós- Sopron állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják.
Az autóbuszok Pinnyén a 85. főúton lévő , illetve a „Kis-Kópházi” VOLÁN megállóhelyen állnak meg.
Az átszállított vonatokon kerékpár szállítására nincs lehetőség !
A vonatokra váltott menetjegyek az autóbuszokon érvényesek .
A várható késésekért és az átszállás okozta kellemetlenségekért szíves elnézésüket, és megértésüket kéri a Vasútigazgatóság.

A Sopron és környéke Víz és Csatornamű Rt. (Sopron, Bartók B. u. 42.) értesíti ügyfeleit, hogy április 26-án az ügyfélszolgálatot, az ügyfélfogadást és a pénztár nyitvatartását szünetelteti.

A Soproni Hölgyvilág Klub 2003. április 24-én, csütörtökön 18 órakor tartja következő találkozóját a Pannonia Med Hotelben. A Hölgyvilág Klub vendégei a Reni Egészségház munkatársa, valamint Krisch Magdolna, az Escort Tourist Utazási iroda tulajdonosa lesznek.

EHÖK-elnöki pályázat A Nyugat-Magyarországi Egyetemen (NYME) kiírták a hallgatói csúcsszerv vezetői posztjára az évi rendes pályázatot.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) elnökének mandátuma 2003. augusztus 31-ével lejár, de a poszt betöltésére a
pályázatot még ebben a hónapban be kell adniuk a jelentkezőknek. Az EHÖK-elnök feladata a Felsőoktatási Törvény és az egyetem Szervezeti és Működési
Szabályzata által ráruházott jogok és kötelességek gyakorlása, a hallgatói érdekképviselet. Továbbá az EHÖK-elnök tartja a kapcsolatot az Oktatási
Minisztériummal, a támogatókkal, az NYME keretein belül működő öntevékeny csoportokkal. A koordinációs feladatokon túl további támogatók keresése és
közösségi programok szervezése is a diákvezető munkakörébe tartozik. A pályázatnak a program- és költségterven kívül a pályázó életrajzát is tartalmaznia kell. A
leadási határidő 2003. április 28., hétfő, 12 óra. A választás lebonyolításának ideje 2003. április 30., szerda. (Educatio Press)

Pisztráng Horgász Egyesület tart ügyeletet április 24-én, csütörtökön,  17-18 óra között a  Gyermek- és Ifjúsági Központban, az Ady Endre u. 10. szám alatt.  Tel: (99) 511-200

"Széchenyi Gála"  2003. április 25-én, pénteken, 17:00 órakor kerül sor a "Széchenyi Gála" idei rendezvényére a Széchenyi István Gimnázium szervezésében. A "Széchenyi Gála" helyszíne a Gyermek és Ifjúsági Központ, Sopron, Ady Endre u. 10.

Mediawave - Fényírók fesztiválja A 13. Mediawave - Fényírók fesztiválja április 25-én nyílik meg; a nemzetközi vizuális művészeti seregszemle idei központi témája: a nő a művészetben. A május 6-ig tartó programsorozatnak Budapest, Győr, Csorna, Kapuvár, Komárom, Vének, illetve a határon túli Dunaszerdahely, Révkomárom, Kolozsvár és Szabadka lesz a helyszíne. Hartyándi Jenő fesztiváligazgató a szervezők múlt heti budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a rendezvény nemzetközi és nemzeti filmversenyében 115 alkotást vetítenek le.
A fesztivál Panoráma programjában egyebek mellett európai játékfilmek, "visegrádi" dokumentumfilmek és háborúellenes alkotások láthatók.
A rendezvénysorozat központi témájához igazodva "női szellemiségű", női témákkal foglalkozó filmválogatásokat is bemutatnak; a zsűriben ezúttal a világ minden tájáról - Irán, Egyesült Államok, Japán, Szerbia-Montenegró - érkező hölgyek foglalnak majd helyet.
Hartyándi Jenő szólt arról is, hogy számos kiváló előadóművészt sikerült megnyerniük a zene, a tánc és a színház, valamint a képzőművészet és fotográfia területéről; összességében több mint 150 programmal várják a közönséget.
Az eseménysorozat keretében rendezik meg Tánchullámok címmel a Kortárs és Orientális Táncfesztivált, amely Magyarország és a környező államok táncművészetéből nyújt áttekintést.
A fesztivál ideje alatt tartják a Kelet-Közép-Európai Jazztalálkozót is.
A képzőművészeti programok között kapott helyet az I. Magyar Látványtár - központi tematikához társuló - tárlata. A bemutatón mintegy 40 alkotó másfél száz munkáját tárják a közönség elé. Az érdeklődők többek között Anna Margit, Berhida Mária, El Kazovszkij, Gulácsy Lajos, Korniss Dezső és Swierkiewicz Róbert műveit tekinthetik meg. Az immár hagyományossá vált történeti konferenciát az idén Könyves Kálmántól kölcsönzött címmel rendezik meg - "Minden nő boszorkány, de nem minden boszorkány nő" -, utalva az idei programsorozat központi gondolatára és a 13. fesztivál "misztikus" sorszámára.



2003. április 23., szerda 19:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület