CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Idegenforgalmi fórum- VI. Dalos-hegyi Kórustalálkozó- Drogprevenciós program- Épületátadás Koroncón- Liszt Múzeum - Doborján- Elhunyt Linka Péter- Az állásrotációról: fórum

Idegenforgalmi fórum Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében április 25 -én idegenforgalmi fórumot szervez a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Petőfi termében (Sopron, Liszt F. út 1.). A fórum keretében a következő témák kerülnek megvitatásra: A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ bemutatása, szerepe a város idegenforgalmi és kulturális életében, együttműködési lehetőségek feltárása és a jövőbeni munkakapcsolat kialakítása,  az Alpokalja Idegenforgalmi Alapítvány által üzemeltetett Tourinform Iroda bemutatkozása és tájékoztatás az ez évi marketing elképzelésekről. Az elkészítendő idegenforgalmi stratégiában, valamint a város  idegenforgalmi, turisztikai jövőképének kialakítsához felhasználható prioritások megfogalmazását szintén célkitűzésnek tartják a fórum szervezői.

 VI. Dalos-hegyi Kórustalálkozó Április 25-én 10 órától a Várisi Zenepavilonnál a VI. Dalos-hegyi Kórustalálkozó hivatalos megnyitója 10 órakor lesz,  11 órától a Dalos-hegyen (a nagy sípálya tetején) iskolás kórusok énekelnek, majd természetismereti tanösvényen ismerkedhetnek meg a résztvevők a hegység élővilágával. 18 órakor a Megyeháza dísztermében (Fő tér 5. I.em.) városi koncert, utána táncház, végül toronyzene a Tűztoronyból. Rendezvényeinkre minden érdeklődőt szeretettel vár a Castanea Környezetvédelmi Egyesület. Részletes program: a Programajánlóban

Drogprevenciós program "Másként élj boldogan!" címmel a Doborjáni Ferenc speciális oktatási intézményben 2003. április 25-én, 13 órától tartják azt a drogmegelőző szabadidőprogramot, amelynek keretében huszonnégy órás röplabdatorna, játszóház, reformkonyha és filmvetítés várja a résztvevőket. A programon, amely szombaton reggel nyolc órától folytatódik Sopron több iskolája, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara is részt vesz.

Épületátadás Koroncón Az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézetében (Koroncó-Zöldmajor) került kialakításra az az új, 22 férőhelyes pavilon, amely épülettel a fenntartó, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat kiindulópontot teremtett ahhoz, hogy az eddigi zsúfoltság megszüntethető legyen, és az intézetben az előírásoknak megfelelő színvonalú ellátás is biztosított legyen. Az új épületszárny ünnepélyes átadására 2003. április 24-én, csütörtökön  került sor az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézetében, Koroncó-Zöldmajor településen

Liszt Múzeum - Doborján 80 év után újra olvashatók magyarul is, Liszt Ferenc emlékmúzeumának feliratai, az ausztriai Doborjánban. A zeneszerző szülőházában berendezett kiállítás ismertető szövegeit a soproni Rotary Club kezdeményezésére fordították le magyarra. A soproni szervezetet ebben a programban a kismartoni és a felsőpulyai Rotary Club is támogatta. A három szervezet közösen szeretné átalakítani és kibővíteni az emlékkiállítást. A német és magyar nyelvű feliratok mellé pedig horvát nyelvű táblákat is elhelyeznek majd.(mtv.sopron.hu)

Elhunyt Linka Péter Hatvankilenc éves korában elhunyt Linka Péter a soproni szőnyeggyár volt igazgatója, az önkéntes tagságú, önálló, 1990-ben alakult Soproni Gazdasági Kamara létrehozásának egyik fő szorgalmazója. Nevéhez fűződik az országban máig egyedülálló Helyi Érdekegyeztető Tanács létrehozása, a soproni kamara nemzetközi kapcsolatainak kialakítása. Linka Péter temetése 2003. április 29-én, 13 órakor lesz a soproni evangélikus temetőben.

Az állásrotációról Az Európai Unióban komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a cégek a gazdasági kihívásokra, az állandó változásokra a munkavállalóik folyamatos képzésével reagálni tudjanak. Az állásrotáció a cégek versenyképességének növelését és a munkanélküliek munkába helyezését segítő komplex munkaerőpiaci eszköz. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és partnerszervezetei tájékoztató fórumok és műhelyfoglalkozások segítségével a nyugat-dunántúli régió három megyéjében konkrét információkkal, gyakorlati példákkal adnak tájékoztatást az állásrotációs módszerről  a gazdasági élet szereplőinek, illetve teremtik meg a vitalehetőséget a modell magyarországi elterjesztésének kérdéskörében.
Sopronban a  tájékoztató fórum április 29-én 9-13 óra között a Hotel Maroniban (9400 Sopron, Lővér krt. 74) kerül megrendezésre.

Vasárnapi Muzsika 2002. április 27-én 17 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar ad hangversenyt Dárdai Árpád vezényletével.  A műsorban a keddi operagálából kaphatunk egy kis ízelítőt és Dárdai Árpád karnagy úr szól néhány szót az opera műfajról.
 
 



2003. április 24., csütörtök 23:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület