CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Almásy gróf családja is...

Jean-Georges Noverre és a sivatag kutatója


Tudják Önök, mi az a Herényi Virágút? Szombathely egy városrésze Herény, alapjában kertvárosi. A Herényi Virágút útvonala: Vízöntő utca, Bertalanffy, Hóvirág, Tulipán és Csók István utca, kapcsolódó helyszín még a közeli Béke tér. Április 27-én 9:00-kor nyit a Herényi Virágút elnevezésű kertészeti virág- és dísznövény-kiállítás és -vásár. Szárazvirág-kompozíciók, virágkötészeti bemutató, fonott-bútor-bemutató, beszélgetés a Kertészet és Szőlészet szerkesztőségével (a Herényi Kultúrházban), botanikai előadás, íjászbemutaató, karatebemutató várja többek között a látogatókat. A nap folyamán a három nagy kertészet vezetéses kertészetlátogatásra várja az érdeklődőket. A Kámoni Arborétum növénykertje a Virágút alkalmából ingyenesen látogatható. Tűzijáték is emeli az esemény fényét: este fél tízre tervezik.

Április huszonkilencedike kedd. Ez eddig még nem újság. Az már igen, hogy ezen a napon ünnepeljük a tánc világnapját. Szombathely idén először kétnapos fesztivált rendez ez alkalomból. Kedden egy nagyszabású szakmai rendezvénnyel kezdődik a táncművészet ünnepe, másnap pedig a Fő tér több színpadán táncbemutatók, tánctanítás és képzőművészeti foglalkozások zajlanak. (1982 óta ünnepli a világ e napon a táncművészetet - Jean-Georges Noverre születésnapján. A XVIII. századi francia balettmester, táncos-koreográfus Bécsben dolgozott. Őt tartják az egyetemes táncművészet megújítójának.)

A reptéri majális fő attrakciójának a repülőbemutató ígérkezik, amelyen láthatjuk Bessenyei Péter műrepülését, illetve Veres Zoltán műrepülő világbajnok bemutatóját. Idén először rendezik meg az "Almásy Fly-In" Oldtimer Repülőgép Találkozót, amelyre Németországból és Ausztriából érkezik húszegynéhány repülőgép. Pénteken tartja meg formációs repülését 24 géppel a German Historic Flight Klub. E bemutatót a hétvége folyamán többször is megismétlik. Az "Almásy Fly-In" oldtimer-bemutatón részt vesz Almásy gróf családja is.

A http://www.zona.hu/ oldalon szintén olvashatunk a témáról. (Az alábbi kép is ott látható.)

Sebők Lili



2003. április 24., csütörtök 23:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület