CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Ausztriában holnap leáll az élet- Bad Wimpfeniek koncertje- GyMS Megye Szolgálatáért-díj' - Fogyatékosok Napközi Otthona- Tisztifőorvosok Országos Találkozója- 'Fekete madár': prevenciós vetélkedő

Ausztriában holnap leáll az élet
 Az osztrák tömegközlekedési vállalatok (valamint a hozzájuk csatlakozott magánbusztársaságok) kedden munkakezdéstől délelőtt 11 óráig egyetlen járatot sem indítanak, és később sem garantálják a megszokott üzemeltetést. Az akciót nemcsak Bécsben, hanem valamenynyi tartományi fővárosban és közlekedési csomópontnak számító nagyobb településen egységesen hajtják végre, s hogy a sztrájk hatása garantált legyen, s a szokásosnál több autós se érjen célba, a nagyobb utakat a nyugdíjreform ellen tiltakozók eltorlaszolják. Fennakadások várhatók a légi forgalomban – azon túl is, hogy az utasok nehezen jutnak el a repülőterekre, több nélkülözhetetlen szolgáltatás dolgozói szintén sztrájkolnak.(www.nol.hu)

Bad Wimpfeniek koncertje Teltházas, nagysikerű koncertet adtak Sopron egyik testvérvárosából, a németországi Bad Wimpfenből érkezett vendégek a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

A Bad Wimpfen-i Cantus Juvenis kórus a soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola kórusával közösen lépett fel a műsoros esten, ahol Orff Carmina Burana című művét is bemutatták Miguel Angel és Makkos Ágnes vezényletével.
 

"Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj" Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. (III.1.) KR számú rendeletében "Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj" alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmén a díj 11 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.
A rendelet indoklása szerint: "a sport tagozatban a testnevelési, sport- és szabadidő szervezési feladatokat kimagaslóan ellátók díjazhatók, illetve azok a személyek, akik kiváló sportteljesítményeikkel a megye jó hírnevét öregbítik.
A sport tagozat (5 fő) díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött, ünnepélyes átadásukra  2003. május 6-án, kedden, 15.00 órakor kerül sor.
Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a sport tagozatban a következőknek ad át díjat: Bertók Kálmán, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium nyugalmazott tanára, Dóczi György, testnevelő tanár, a GYMS Megyei Diáksport Tanács elnöke, Jókai Andrásné, a GYMS Megyei Sportigazgatóság gazd. vezetője, Németh Gábor, többszörös felnőtt karate bajnok, Németh László, sportfelügyelő.

Fogyatékosok Napközi Otthona A soproni Családsegítő Intézetben május 6-án, kedden, 15 órakor kerül sor a Fogyatékosok Napközi Otthona ünepélyes átadására.

Tisztifőorvosok Országos Találkozója 2003. május 7 és 9 között negyedik alkalommal rendezik meg a Hotel Sziesztában a tisztifőorvosok országos találkozóját. Az esemény alkalma lesz a tisztifőorvosok előtt álló feladatokról, a közvélemény érdeklődésére is számot tartó, számos aktuális kérdés megvitatásának.

"Fekete madár" Komplex Prevenciós vetélkedő Szerdán, május 7-én 10.00 órakor Győrött, a Balázs Béla ÁMK-ban kerül megrendezésre a "Fekete madár" Komplex Prevenciós vetélkedő megyei döntője. Az országosan is egyedülálló kezdeményezést.a Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum(KEF) is felkarolta. A programot Szabó Miklós a Megyei Közgyűlés alelnöke nyitja meg, a nyertesek díjazására pedig Firtl Mátyás, a KEF elnöke ajánlott fel díjakat.



2003. május 05., hétfő 16:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület