CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fogyatékosok Napközi Otthona nyílt Sopronban- Anyák Napi Ünnepség- A Kádár János monográfiáról Dr. Huszár Tiborral- Kommunista állambiztonság 1956-1990

Fogyatékosok Napközi Otthona nyílt Sopronban A Fogyatékosok Napközi Otthona létesítése céljából a Családsegítő Intézet 2001-ben pályázta meg a Szociális és Családügyi Minisztérium pályázatát. Önkormányzati segítséggel sikeresen pályázattal közel 14 millió forinttal forinttal indulhatott el a munka, amelynek eredményeképpen sikerült a fogyatékosok számára egy napköziotthont létesíteni a Családsegítő Központ Kossuth utcai épületében.
A helyszínen két csoportfoglalkoztatásra alkalmas szoba került kialakításra, továbbá tornaterem, kondicionálógépekkel.
Az epületet úgy alakították át, hogy az a mozgássérültek számára is megközelíthető legyen.  A napközi klub szülői kezdeményezésre jött létre, amint azt Barkovits Ilona igazgató elmondta: a szülők alapötletét vették figyelmebe, amely szerint ugyanis az iskola befejeztével ezek az emberek a társadalomból kikerülnek, így fontos a klub közösségfejlesztő funkciója is.
A felnőtt fogyatékosok számára létesített nappali intézmény  8-16  óra között, háromszori étkezés biztosításával, valamint különböző képesség- és készségfejlesztő egyéni es csoportos munkával már holnaptól fogadja a látogatóit.
A mai ünnepélyes megynitón részt vett Kalmár István alpolgármester és Sütő Teréz a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájának vezetője.

Anyák Napi Ünnepség 2003. május 8-án, csütörtökön, 15 órakor kerül sor a Városi Anyák Napi ünnepségre a soproni volt Vármegyeháza (Fő tér 5.) dísztermében.
 
A Kádár János monográfiáról Dr. Huszár Tiborral 2003. május 8-án, csütörtökön, este 7 órakor a Sziesztában Dr. Huszár Tibor akadémikussal, Széchenyi-díjas egyetemi tanárral beszélget Pluzsik Tamás. Dr. Huszár Tibornak a közelmúltban jelent meg tudományos igénnyel, a nagyközönség számára írt Kádár-monográfiája első része. Kádár János személye és politikája a jelenkori történelem talán egyik legvitatottabb kérdése, ezért is ígérkezik izgalmasnak a beszélgetés – a könyvben írtakról és az abból kimaradottakról –, amelyre a szerzővel a politikai életrajz második kötetének elkészülte alkalmával  kerül sor a Hotel Sziesztában.

Kommunista állambiztonság 1956-1990 A Soproni Szalon nyílt rendezvényén 2003. május 9-én, este 7 órakor a Vas-Villa' klubjában Kiszely Gábor, a Terror Háza Múzeum szakmai igazgatója tart előadást Kommunista állambiztonság 1956-1990 címmel
 



2003. május 06., kedd 22:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület