CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Sporttal a megye szolgálatában

    A Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj Sport tagozatának elismeréseit május 6-án, a Magyar Sport Napján adták át Győrött, a Megyeházán. A díjakat az 5 kitüntetett dr. Szakács Imrétől, a Megyei Közgyűlés elnökétől vehette át.
    Szakács Imre köszöntőjében elmondta, hogy a megyei képviselő-testület döntése szerint olyan személyekhez került a díj, akik a testnevelési, sport- és szabadidő szervezési feladatokat kimagaslóan végzik, illetve, akik kiváló sportteljesítményeikkel a megye jó hírnevét öregbítik.

Előzmények: Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. (III.1.) KR számú rendeletében "Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj" alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmén a díj 11 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.

A 2003 évi díjazottak:

BERTÓK KÁLMÁN
Nyugalmazott tanár, akit egész élete, több évtizedes szakmai munkássága a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumhoz kapcsolódott, hiszen pályája kezdetétől egészen nyugdíjba vonulásáig ezen intézmény falai között tevékenykedett. Kiváló oktató-nevelő munkáját egykori tanítványinak sikerei bizonyítják legjobban. Messze híres volt követelményrendszere, valamint a nemzet sorsa iránt elkötelezettsége, melyet diákjai felé is közvetített.
Nem csak a tanórákon, hanem azon túl is aktívan tevékenykedett. Alapítója és egyúttal aktív közreműködője volt a Gimnázium Hajómodell Egyesületének életre hívásában és eredményes működtetésében.

DÓCZI GYÖRGY
A pannonhalmi Radnóti Miklós Általános Iskola testnevelő tanára. Munkája és elsősorban a diáksport irányába elkötelezett szakember, aki szakmai tudását és felkészültségét 1987. óta a Győr környéki Diáksport Bizottság vezetőjeként is kamatoztatja. Kisebb megszakítással alapítása óta elnöke a Megyei diáksport Tanácsnak is. Tevékenységével nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a megyénk előkelő helyet foglaljon el a magyar utánpótlás-nevelés rendszerében.

JÓKAI ANDRÁSNÉ, Varga Éva
1976. óta dolgozik a Megyei Sportigazgatóságon, mindvégig gazdasági munkakörben. Évtizedes szakmai tapasztalatait 1995 óta, immár 8 éve az intézmény gazdasági vezetőjeként kamatoztatja. Munkatársai szeretik, megbecsülik, hiszen nem csak megbízható, pontosan és lelkiismeretesen dolgozó szakember, hanem jó kolléga is. Társadalmi munkában a GYMS Megyei Szövetségek Egyesületének elnökhelyettese.

NÉMETH GÁBOR
Többszörös felnőtt karate bajnok, aki a sportággal 15 évvel ezelőtt jegyezte el magát. Korábban más sportágakkal is ismeretséget kötött, tehetséget mutatott atlétaként, kézilabdázóként. Gyermek, serdülő, ifi, junior és többszörös felnőtt magyar bajnok, aki nemzetközi versenyeken is eredményes szerepléssel öregbítette megyénk és hazánk jó hírnevét. Jelenleg a férfi válogatott keret "legidősebb" tagja. A magyar csapatban szerepelt az 1998-as dán és a 2000-es spanyolországi EB-n, valamint a budapesti Világkupán. Kitartásával, tehetségével rámutatott az amatőr versenysport minden szépségére. Kiváló versenyző, tehetséges edző, méltó
példaképe minden fiatalnak.

Németh László átveszi a megye elismerését dr. Szakács Imre elnöktől

NÉMETH LÁSZLÓ
Csorna város sportot felügyelő főtanácsosa, aki immár három évtizede dolgozik a város sportéletének fejlesztése, eredményesebbé tétele érdekében. De nem csak Csornán, hanem a körzethez tartozó községek verseny- és szabadidő sportját is nagy lelkesedéssel és hozzáértéssel szervezi. Társadalmi munkában a Csorna Körzeti Labdarúgó Szövetség elnöke, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség tagja, ahol munkájára, tapasztalataira mindig lehet számítani.

Szöveg és fotó: P. Z.



2003. május 07., szerda 12:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület