CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Tegnap (május 19-én) kezdődött a "Születés Hete" országos szakmai és kulturális rendezvénysorozat. A szervezők célja, hogy felemeljék szavukat a háborítatlan szülésért és születésért. Az országos rendezvényekhez kapcsolódóan holnap egész napos programra várják az érdeklődőket a Máltai Szeretetszolgálat Közösségi Termébe, a Sopron, Színház u. 33. szám alá. 10.00 órától videó filmeket vetítenek, majd délután fél hatkor Ulrike Ploil osztrák bába tart előadást "A bába eszközei az otthoni szülés segítésében" címmel. Este ismét filmeket tekintenek meg a jelenlévők és természetesen lehetőség van a beszélgetésre is. A belépő egész napra 500 Ft.

Néhány héten belül új, ideiglenes helyére, a kórház területére költözik a Soproni Mentőállomás. A végleges hely kialakításáról jelenleg is tartanak az egyeztetések az önkormányzat és az illetékes minisztériumok között.

Május 21-én, szerdán 15.00 és 15.30 órakor érkeznek a Fő térre az "Oldtimer" Barátok magyarországi körútjának résztvevői. Sopron város határától kíséri őket a város veterán társaságának tagsága.

A Vöröskereszt véradásra várja ma 13-18.00 óra között Fertőd polgárait az általános iskolában. Csütörtökön 12.00-14.30 között a Fogyatékosok Gyermekotthona dolgozói a Tómalom utcai épületben adhatnak vért.

Szülésre felkészítő tanfolyamot szervez a Független Bábák Szövetsége Sopronban a Balfi u.39. szám alatt, két időpontban: május 30-31-én és június 6-7-én. A tanfolyam fő témái: felkészülés a várandósságra, terhességgondozás, a szülés, a baba és gondozása, szoptatás. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 505-288 és 354-005.

Egészségügyi nyílt napot tartanak május 26-án a VasVilla aulájában. Többek között, Sopron egészségügyi koncepciójának megalkotásában várják a soproniak észrevételeit. Ennek egyik legfontosabb célja a lakosság halálozási arányának csökkentése. A program tartalmazza a betegségmegelőzési és egészségvédő akcióterveket is, amelyek a különböző korosztályok hatékony felvilágosítását szolgálják.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak ma, május 21-én és 29-én 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca kereszteződésében.



2003. május 20., kedd 12:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület