CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Havazás Ausztriában-Oldtimerek Sopronban- „Az Én Világom' rajzpályázat kiállítása- A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata Sopronban- Környzetvédelem és humánerőforrás Phare CBC pályázat

Havazás Ausztriában  A hirtelen lehűlés kedden reggel havat hozott az osztrák hegyekben. A Grossglockner-úton (B107) 20 centiméternyi új hó esett, s kötelezővé tették a láncok használatát, akárcsak a B99-es Katschberg-úton.  Stájerországban a Sölk-hágót az ENNS és a Mur völgye között, a Maltatal-utat és a Nockalm-utat biztonsági okokból lezárták.  Az autóklubok előrejelzése szerint a nap folyamán további útlezárásokra kell számítani, s felkérték az autósokat, hogy az időjárás javulásáig nyári gumikkal ne menjenek a magasabban fekvő utakra. (MTI)
 
Oldtimerek Sopronban 2003. május 21-én, szerdán 15.00 és 15.30 órakor érkeznek a Fő térre az "Oldtimer" Barátok magyarországi körútjának résztvevői.
Sopron város határától kíséri őket a város veterán társaságának tagsága. A Sopronba érkezőket Wilfing Ferenc a polgármester kabinetfőnöke köszönti.

Kulturális Egyesületek és Baráti körök Szövetsége közgyűlése A Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége 2003. május 22-én, csütörtökön, 17 órás kezdettel tartja soron következő közgyűlését a Várkerület 19. szám alatti székhelyét. Az éves beszámoló, és az idei rednezvénytervek mellett, a szövetség több, aktuális kérdését is megvitatják a KEBKSZ tagjai.


„Az Én Világom" rajzpályázat kiállítása Széchenyi István Városi Könyvtár és Sz. Nagy Sándor festőművész vezette Soproni Rajziskola szervezésében „Az Én Világom" rajzpályázat díjnyertes alkotásainak kiállítása nyílik a Széchenyi István Városi Könyvtárban (Sopron, Pócsi u. 25.), 2003. május 22.-én csütörtökön, 17 órakor. Bevezetőt mond: Horváth Csaba könyvtárigazgató A kiállítást megnyitja: Kovács László tanár, az Önkormányzat Idegenforgalmi- és Kulturális Bizottságának elnöke. A pályaműveket értékeli, és a díjakat átadja: Sz. Nagy Sándor festőművész.

A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata - a május 17-i országos kongresszuson megalakult nyolc tagozat egyike - számít minden véleményformáló értelmiségi együttműködésére az oktatás, a kultúra, a tudomány, a gyógyítás, a jog, s a közélet minden területén. Ezért, amint azt a Tagozat soproni szervezője, dr. Szarka László szerkesztőségünkkel közölte:   2003. május 22-én, csütörtökön 19 órakor várják a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermébe, (Sopron, Széchenyi tér 11.) a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata leendő tagjait, az érdeklődőket: mindazokat, akik a közügyeknek nem nézői, hanem alakítói kívánnak lenni. A rendezvényrek vendégei lesznek Pálinkás József, volt oktatási miniszter, a Tagozat vezetője, Szájer József, Sopron országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, valamint a Kulturális Tagozatba már belépett soproniak, közöttük, Szokolay Sándor, Kossuth-díjas zeneszerző, a Corvin-lánc tulajdonosa, Sopron díszpolgára.

Pályázat környzetvédelem és humánerőforrás tárgyában A VÁTI kht. Területfejlesztési Igazgatóság Nyugat-dunántúli Képviseletének munkatársai információs napokat szerveznek a régióban. Sopronban május 23-án, a VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság nagytárgyalójában (Sopron, Új, u. 12.) 9.00 órakor kezdődik a környezetvédelmi témakörökhöz kapcsolódó ismertető.
Délután, 13.00 órakor a humánerőforrás fejlesztési támogatási konstrukcióról tartanak tájékoztatót.
A környezetvédelem, valamint a himánerőforrások fejlesztéséhez kapcsolódó projektek megvalósítására adnak lehetőséget az osztrák-magyar határrégióban a május elején meghirdetett Phare CBC Magyarország-Ausztria határon átnyúló programjának pályázati felhívásai. Összesen 12 millió euronyi (kb. 3 milliárd forint) áll a régió rendelkezésére nagyobb léptékű, minimálisan 70 ezer eurónyi fejlesztési elképzelések megvalósítására. A pályázati határidó szeptember hónap.



2003. május 20., kedd 14:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület