CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szimulációs modellezés a faanyag tudományban- Kosárlabda-suli a Hunyadiban szeptembertől- Pályázat: Mit tehetsz az egészségedért?- Virágos Magyarországért:környezetszépítő verseny önkormányzatoknak

Szimulációs modellezés a faanyag tudományban A Nyugat-Magyarországi Egyetem Doktori Iskolák nyilvános szemináriumot tart május 22-én.
"A szimulációs modellezés és alkalmazása a faanyag tudományban" címmel tart előadást dr. Bejó László PhD, a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Lemezipari Tanszékének munkatársa az NYME Doktori Iskolák nyitott szemináriumán. Dr. Bejó László a faanyagkutatás területén egy kevésbé ismert kutatási módszert kíván bemutatni, mellyel olcsón és gyorsan vizsgálhatók olyan rendszerek, amelyekből kísérleti úton nem lehet információkat nyerni. Az előadás rövid bepillantást szeretne nyújtani a szimulációs modellezés és analízis módszereibe, előnyeibe, lehetséges felhasználásába a faipar területén. Az előadás nyilvános lesz, a helyszín és időpont: D épület, május 22. 14 óra. (Educatio Press)

Beindul az utánpótlás nevelés Kosárlabda-suli indul a Hunyadiban szeptembertől. A magyar bajnokságban bronzérmes GySEV-ORSI kosárlabda csapata és a "Soproni Tigrisek" kosárlabda-orientált osztályt indít a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában a 2003/2004. tanév szeptemberétől, ötödik évfolyamtól. A jelentkezés és a kondicionális felmérés 2003. május 24-én, szombaton lesz az iskola tornatermében (Hunyadi u. 8-10.) 8.30-kor. A jelentkezéssel kapcsolatos kérdésekre a 99/511-060 telefonszámon válaszolnak az iskola munkatársai. (Educatio Press)

Pályázat: Mit tehetsz az egészségedért? 12-18 éves diákoknak írt ki egészség-megőrzési pályázatot a United Way Alapítvány. "Mit tehetek saját és a környezetemben élők egészségének megőrzéséért" - címmel írt ki pályázatot dolgozat készítésére az United Way Nyugat-Magyarország Alapítvány.
A pályázók két kategóriában küldhetnek be pályaműveket:
1. 12-14 évesek. A dolgozat maximális terjedelme: hat A/4-es gépelt oldal, másfeles sortávval, oldalanként 30 sor terjedelemben;
2. 14-18 évesek. A dolgozat maximális terjedelme: tíz A/4-es gépelt oldal, másfeles sortávval, oldalanként 30 sor terjedelemben.
A számítógéppel szerkesztett, jeligés dolgozatokat fűzős dossziéban kell eljuttatni az alapítvány címére (Sopron, Várisi út 2.), a leadás határideje: 2003. október 10.
A dossziéba egy zárt borítékot is mellékelni kell, benne a tanuló adataival (név, iskola címe, osztály).
A legjobb dolgozat íróit az alapítvány, a Kitaibel Pál Környezeti-nevelési Oktatóközpont, a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány valamint a Soproni
Városszépítő Egyesület értékes könyvekkel jutalmazza. (Educatio Press)

Virágos Magyarországért - környezetszépítő verseny önkormányzatoknak Virágos Magyarországért címmel tizedik alkalommal hirdetett környezetszépítő versenyt önkormányzatok számára hét minisztérium, valamint több szakmai és társadalmi szervezet.
A program célja egy kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakítása, a települések életminőségének javítása, illetve a hagyományos magyar virág- és kertkultúra felélesztése és kiteljesítése. A megmérettetésre július végéig jelentkezhetnek a települések, város, illetve falu kategóriában; a két győztes képviseli 2004-ban Magyarországot a nemzetközi virágosítási és környezetszépítési versenyen.
 A mozgalmat az Országos Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezésére 1994-ben hirdették meg elsőként.
 Tavaly már mintegy 350 település nevezett be a versenyre, amelyek közül Zalakaros és a Vas megyei Ivánc került ki győztesként, s így indulhat az idén az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.
A nemzetközi megmérettetésen a Bács-Kiskun megyei Géderlak 2002-ben aranyérmet nyert, Paks pedig ezüstérmet kapott.A verseny elbírálásának szempontjai a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak. A környezet és az épített kulturális örökség esztétikus megjelenésén kívül környezetvédelmi és egészségügyi szempontok, például a parlagfűmentesség is hangsúlyt kap. Az idén az Egészségturizmus éve kapcsán a fürdőhelyek és környezetük rendezettségére, turisztikai vonzerejére figyel különös gonddal a szakemberekből álló bírálóbizottság. (MTI nyomán)



2003. május 22., csütörtök 00:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület