CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Városalapítás pályázat, csillagászati tábor, Európai gondolkodás


Nagy a mozgás a gazdaságon belül


A Savaria Médiacentrum Kht. Városalapítás címmel irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdet a 2003. évi Savaria Történelmi Karneválra diákoknak és felnőtteknek. Pályázni lehet verssel, novellával (max. 3 gépelt oldalon), tárcával, paródiával, illetve különböző technikával készült képpel, plasztikával, éremmel, patchwork-kel (foltvarrással), faragással, kerámiával. Az alkotás kötődjön Savaria városalapításának témájához! A beérkezett legsikeresebb művek szerzői karneváli belépőket, dedikált könyveket nyernek, valamint a Savaria Fórum bemutatja alkotásaikat, belőlük kiállítást rendez. Beküldési határidő: 2003. július 1. Cím: Savaria Médiacentrum Kht. 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 22. Ünnepélyes eredményhirdetés 2003. július 15.

Csillagászati és számítástechnikai nyári tábor gyerekeknek. Az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriuma nyári tábort szervez csillagászat (természetismeret) és számítástechnika (internet) témakörökben alsó és felső tagozatos csoportoknak a csillagvizsgálóban (Szombathely, Szent Imre herceg u. 112.). Az egyhetes turnusok kezdési időpontjai: június 23., június 30., július 7. A foglalkozások hétköznap 8.00-16.00 óráig zajlanak. Jelentkezés május 31-ig az 94/522-874-es telefonon vagy személyesen a csillagvizsgálóban.

Kilencedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen az osztrák-magyar foglalkoztatáspolitikai konferenciát május 14-16. között. A rendezvényen elsősorban osztrák és magyar munkaügyi szakemberek vettek részt, de a harmadik napi plenáris ülésen észt, finn, olasz és német szakemberek sikeres, határon átnyúló együttműködési projekteket mutattak be, amelyek egy évvel EU-csatlakozásunk előtt különösen izgalmas kérdéseket vetettek fel.

Csizmár Gábor politikai államtitkár előadásában kifejtette, hogy Magyarországon jelenleg a második szerkezetváltás zajlik, amelynek egyik oka az általános világrecesszió. Nagy a mozgás a gazdaságon belül, de tévhit, hogy a multinacionális cégek elhagyják az országot, hiszen eddig ezt egy sem tette meg, csupán termelés-átcsoportosítás történt.

A munkaerőpiacot elemezve kiemelte azt az életkori problémát, amelyet a nyugdíjkorhatár emelése okozott. Vagyis az idősebb korosztály bent marad a munkaerőpiacon, a fiatal korosztály viszont nem jut be. Megemlítette a strukturális feszültségeket is, kevés a szakmunkás, s már lassan-lassan sok a diplomás, a gazdaság igényei és az iskolák által kibocsátott végzettek között nincs szinkron. A földrajzi strukturális problémák is érzékelhetők.

A cikk forrása a Savaria Fórum május 21-i száma.



A kép forrása: http://php.adatnet.hu/html/kossuth/epiteszet/rk.html

Sebők Lili



2003. május 22., csütörtök 21:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület