CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Hírek - február 25.

Hírek február 25.
Püspökválasztás és más aktualitások


Püspökválasztás. Vasárnap 10 órakor magyar- német nyelvű közös istentiszeteletet tartanak a Soproni Evangélikus Gyületkezetben. Ezt követi a soproni egyházközség közgyűlése, ahol a gyülekezet tagjai leadhatják szavazatukat az új Nyugat Egyházkerület egyházi és világi vezetőjére. A jelölő bizottság Ittzés János kőszegi és Smidéliusz Zoltán pártói lelkészt jelölte a püspöki, valamint Schmidt Jánost és Weltler Jánost az egyházkerületi felügyelő posztra. Végleges döntés májusban lesz. Az új vezetők 2001. január 1-én kezdik meg szolgálatukat.

Döntő. Kultúrával a Nyugat kapujában címmel rendezik meg a nemzeti fesztivál soproni döntőjét. A rendezvénynek holnap 14 órától a Magyar Művelődés Háza ad otthont.

Farsangi összejövetelt tart a Gyermek- és Ifjúsági Központban a Nagycsaládosok Országos Egyesületének soproni tagegyesülete. A rendezvény vasárnap délután négy órakor kezdődik.

Jazztörténet. A Club 38 együttes szerepel 21 órától a Kas Színházban. A műsor zenetörténeti koncertnek is tekinthető, kronológikusan halad a swingtől egészen a modern jazzig.

Oázis a címe annak a programnak, melyben keresztény házaspárok előadást a házasságról. A Bán János Közösségi Házban az Endrédy házaspár (István és Cili) holnap délelőtt kilenc órától várja az érdeklődőket. A téma: Házasság a harmadik évezered küszöbén.

Játszóház lesz holnap 9 órától a Gyermek- és Ifjúsági Központban. A gyerekek többek között elsajátíthatják a filcbábok, rongybabák készítését, valamint a foltvarrás és nemezelés technikáját.

Vasárnapi muzsika. Vasárnap 17 órától a Pannonia Med Hotelben Darázs Renáta (ének) és Dallos Erika (zongora) ad hangversenyt. A közönség Brahms-műveket hallhat.

Keddi Kas. Szőkőnapot tartanak 29-én a Kas Színházban. Délelőtt fél tíztől a gyerekeket játszóház és bábszínház várja. Az idősebbek lemezbörzén, népzenei koncerten, Art Side Project kiállításon, zenés kávéházi programon és DJ-esten vehetnek részt.

Fogadóóra. A MIÉP soproni szervezete ma 16 órától tart fogadóórát a Szent György utca 8. szám alatti irodában.

Takács Judit



2000. február 25., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület