CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Hírek december végén

Hírek december végén
Megjelent Sopron 2000. évi almanachja


Felújították a Szent Imre téren található két, a világháborúk közti időből származó kandelábert. A munkálatokat a Soproni Városszépítő Egyesület végeztette el. Langer Ágnesnek, az egyesület tagjának kérésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 160 ezer forinttal járult hozzá a kandeláberek megszépítéséhez.

Elő(kelő) szilveszter '99 - címmel, szilveszteri táncos, zenés, tréfás jeleneteket adnak elő a Civitas Pinceszínház művészei. A vidám műsor 29-én és 30-án, este nyolc órától tekinthető meg a pinceszínházban.

Ádventi készülődés lesz a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Hétfőn papír hajtogatás, kedden agyagozás, szerdán pedig textilfestés várja 10-től 12 óráig azokat, akik szeretik a saját készítésű ajándékokat.

Pályázat diákoknak. A Gyermek-és Ifjúsági Központ idén is meghirdeti az immár hagyományossá vált Így írok én… című irodalmi pályázatot, melyre Sopron és környékén élő, 10-14 éves általános iskolai tanulók nevezhetnek be. A pályázati műveket vers, mese, riport, elbeszélés és monda kategóriában, legfeljebb tíz kézzel írt oldal terjedelemben lehet beküldeni. Az írások beküldésének határideje 2000. február 29. (GYIK, 9400 Sopron Ady Endre út 10.) Az eredményhirdetésre 2000. április 12-én kerül sor.

Elkészült Sopron 2000. évi Kulturális Almanach-ja. A kiadvány bemutatja Sopron és környékének kulturális intézményeit, civil szervezeteit, valamint tartalmazza a milleneumi év eseményeit. Az almanachot a december 31-én megrendezendő ünnepi gálaműsoron mutatják be a város polgárainak.

Naptár készült a fertődi Esterházy-kastélyról a 2000-es esztendőre. A kiadványt, a kastély különböző részeit megörökítő metszetek és század eleji fényképek díszítik.

Szilveszteri bál lesz december 31-én a Petőfi Színházban. Az évezred búcsúztató mulatság este fél nyolckor veszi kezdetét. Jegyek a Cooptourist Irodában (Pap rét 17.), illetve a Színházi Jegyirodában (Széchenyi tér 17-18.) vásárolhatóak.

A városi könyvtár az ünnepek alatt változó nyitvatartással várja az olvasókat. December 24-én zárva, 27-én és 28-án 9.30-tól 19 óráig látogatható a könyvtár. December 29-én szünnap van, 30-án 9.30-tól 19 óráig, 31-én pedig 9-től 12 óráig tart nyitva az intézmény. Január 3-tól a megszokott nyitvatartási renddel működik a könyvtár..

Két soproni művésznek, Simon Ferenc grafikusnak és Gáspárdy Tibor festőnek jelent meg nemrégiben jövő évi naptára. Alkotásaikban mindkét művész hűen adja vissza a város középkori hangulatát.

A hitelezők című darabot láthatja a közönség csütörtökön este fél nyolctól a Kamara Színházban (Magyar Művelődés Háza).

Évzáró GYIK buli várja a mulatni vágyókat december 30-án, 19.30 órától a Gyermek- és Ifjúsági Központban.

NyK



1999. december 21., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület