CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 15., hĂ©tfĹ‘, Anasztázia, Tas napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Űrvadász  

Díjátadó ünnepség

2003. május 31-én délelőtt tartotta a Magyar Asztronautikai Társaság a Száz éves a repülés és az űrrepülés című ifjúsági pályázatának ünnepélyes eredményhirdetését a Közlekedési Múzeumban.

Szabó Attila, a vendéglátó házigazda és egyben az általános iskolás kategória képviselője arra hívta fel a pályázók figyelmét, hogy a különböző forrásokat kritikus szemmel figyeljék, ugyanis sajnos vannak téves források, és az ezekben található téves dolgok visszaköszöntek néhány dolgozatban.

A középiskolás kategória zsűrijének Gödör Éva, Frey Sándor és Kelemen János voltak a tagjai. Kelemen János idén arról beszélt, hogy négyféle dolgozat van. Az egyik a múlttal foglalkozik, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy "Mi volt?". A második a "Most mi van?", a harmadik pedig a "Mi lesz a jövőben?" kérdés megválaszolásával foglalkozik. A legizgalmasabb szerinte a negyedik típusú dolgozat, amely mögött a "Mi lenne, ha...?" rejlik. Az utóbbi kérdéssel foglalkozó diákok egy probléma megoldása felé indultak el, s könnyen elképzelhető, hogy számukra ez egy életutat is jelent.

A korábbi évek gyakorlatához híven mind a két korcsoportban az első öt-öt pályázó részesült helyezésben, további öt-öt pályázó kapott dicséretet. Az általános iskolásoknál a bírálók megosztott első díjban részesítették Nagy Mariann és Varga Dávid pályamunkáját, míg a középiskola kategóriában Pap Vera vihette haza az első helyezettnek járó jutalmat. Mindkét kategória első helyezettje térítésmentesen vehet részt a nyáron megrendezésre kerülő Tizedik Magyar Ifjúsági Űrtáborban, amely idén augusztus 4-9. között lesz. Az Atlant Hungary jóvoltából az általános iskolás kategóriában a legjobb helyezést elért lány, fiú és határon túli diák szintén fizetés nélkül vehet részt a nyári űrtáborban - ezt a különdíjat Gadod György adta át.

A legjobb helyezést elért középiskolás lány és fiú, azaz idén Pap Vera és Vincze Miklós lesz az a két diák, akik idén nyáron képviselni fogják hazánkat az Amerikai Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Nemzetközi Űrtáborban. Kísérőként Sajtos Zoltán, az Aero magazin főszerkesztője utazik velük.

Az eredményhirdetés után az érdeklődők megtekinthették a Repülés- és Űrhajózástörténeti Állandó Kiállítás tárlatát.Bacsárdi László

2003. május 31., szombat 15:25


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület