CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Kerékpárút - Veszprém-Balaton
Több, mint 10 év előkészítő munka után Mádl Ferenc, köztársasági elnök avatta fel a Veszprémet a Balatonnal összekötő kerékpárutat. A biciklisút az  érintett önkormányzatok összefogásával és 80 százalékos állami támogatással készült el. Idén a kormányzat újabb félmilliárd forint értékben tervez pályázati lehetőséget biztosítani kerékpárutak építésére. Az átadott úttal most más gyorsan és biztonságosan közelíthető meg a Balaton kétkeréken is.

Évforduló - Vaskeresztes
A hazához való visszatérés 80. évfordulóját ünnepelte Vaskeresztes község. A trianoni döntéssel elcsatolt nyugat-magyarországi települések közül tíz Vas megyei falu tért vissza Magyarországhoz 1923-ban. A hűség falvainak lakossága többségében német és horvát anyanyelvű volt.

Egyetem a vár helyén - Rév-Komárom
40 millió szlovák koronából vásárolhatja meg  Rév-Komárom önkormányzata a komáromi erődrendszer Öreg-és Újvárból álló részét. Terveik szerint ide kerül majd a magyar egyetem. A várrészek felújítása azért is fontos, mert Szlovákia és Magyarország közösen szeretné az erődrendszert a Világörökségek közé soroltatni. Az erődrendszer nagyobb része a 16.-17. században épült, ezért kiemelt nemzeti értéknek számít. A város öt éven át csak nonprofit célokra hasznosíthatja majd az épületeket. Tervek szerint a komáromi magyar egyetem is itt kapna helyet.

Reptértörténet - Szombathely
Egy 14 éves szombatheyi diák megírta a város repterének történetét. A fiút magát is meglepte kutatása során, hogy a két világháború között ez a reptér volt a legnagyobb hazánkban. A mintegy 100 oldalas tanulmánnyal egyébként a kis történész a középiskolások és egyetemisták tudományos konferen-ciáján 3. helyezést ért el.

Díszpolgárok - Ikrény
Fennállása során első alkalommal adományozott díszpolgári címet a Győrhöz közeli Ikrény önkormányzata. A helyi képviselő- testület a templomépítő plébános áldozatos tevékenysége mellett az iskola testnevelőjének munkáját is elismerte.

Jótékony futás - Rum
„Fuss, hogy segíthess”- ezzel a jelszóval rendeztek jótékonysági futást a hétvégén Sárváron. A kocogásból befolyt összeget a Rumi Speciális Iskola kis lakóinak adományozták a szervezők.

Jótékony kerékpározás - Fertő-tó
10-ik alkalommal kerekeztek a soproni családok az immár hagyományos Sopron-Fertő parti  kerékpártúrán. A táv ezúttal is 25 km volt, amelyet 2 óra alatt kellett teljesíteni. A nevezési díjból idén is felajánlanak százezer Ft-ot a soproni Erzsébet Kórház Gyermekosztályának.

Wellness-fürdő - Siófok
Rekord gyorsasággal, 9 hónap alatt készült el a Széchenyi-terv segítségével Siófok első termálvizes medencével rendelkező szállodája. A beruházás több mint 600 millió forintba került. A hotel tevékenységét a wellness és a konferencia turizmus határozza meg.

Király-Sport - Szombathely
Öt sportágban, a nemzetközi követelményeknek is megfelelő körülmények között várja a sportegyesületeket és az iskolákat is a most felavatott, Király Gábor nevével fémjelzett sportlétesítmény Szombathelyen. A pálya működése kétnapos kulturális és sportprogrammal kezdődött.



2003. június 02., hétfő 13:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület