CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Családi szálloda műemléki környezetben

Családi szálloda műemléki környezetben
A belváros új ékszerdoboza a Hotel Wollner

A hagyományokat és műemlékeket tisztelő soproni Wollner Kft. tagjai nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy a belváros leghosszabb utcájában, a többszörösen ívelt, romantikus és eklektikus épületekkel szegélyezett Templom utcában szállodát alakítsanak ki.

Az 1700-as években épült, csaknem tíz éve kihasználatlanul álló, valamikori önkormányzati épületből varázsolt háromcsillagos szállodát június 8-án adják át. A külföldi tapasztalatokkal felvértezett Búza Ákos a szálloda és az étterem vezetője, valamint felesége, Nikoletta ( vendéglátós diplomáját Ausztriában szerezte) a műemléki környezetben hamisítatlan családi szállodát alakított ki, ahol a vendég a nap minden percében otthonosan érezheti magát. Alapos kutatás előzte meg a rekonstrukciót. A római kori leletek, az ódon lépcsők, az udvari húzós kút, az eredeti, monogrammos ajtók, a bárányok feláldozására szolgáló pince, a történelmi várrom maradványai között kialakított függőkert mind arra ösztönözték a tulajdonost, hogy a múlt tiszteletben tartása maradjon az elsődleges. Plasztikusan illesztették ehhez a modern funkciókat ellátó kiszolgáló egységek, s a tizennyolc vendégszoba berendezését. Minden szobában számítógép van, ezáltal internetes hozzáférés. A pihenni és kikapcsolódni vágyó szállóvendégek mellett várják az üzletembereket, a konferenciák résztvevőit, akik folyamatosan kapcsolatban állhatnak hazai és külföldi partnereikkel. Az épületben 30 fős konferenciatermet, borozót és éttermet alakítottak ki, a vendégek ingyenesen vehetik igénybe a szaunát, a szoláriumot, a függőkertben létrehozott kis halastó mellett szalonnasütésre, társas együttlétre van lehetőség.

A Hotel Wollner személyzete messzemenően gondoskodik a szórakozási lehetőségekről, a kellemes és tartalmas szabadidős programokról. Harminc kerékpár áll azok rendelkezésére, akik drótszamáron kívánják megtekinteni a Fertő tó szépségeit. A szálloda lakóit a fertőrákosi Barlangszínház műsoraira szóló jegyekkel ajándékozzák meg. Nem akarnak rátelepedni a látogatókra, de igény szerint bőséges programot kínálnak.

Az 1200 négyzetméter alapterületű Hotel Wollner elnevezése a tulajdonos felesége, Zsóka asszony felmenőinek nevéből származik. Az impozáns épület 170 millió forintos beruházása magánerőből, hitelből, illetve a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 4 millió forintos támogatásával valósult meg.

Török Magda



2000. május 25., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület