CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Trianon évfordulóján

A Millennium évében a nemzet elszakíthatatlan egységét szimbolizáló Millenniumi Emlékmű, - az ágaitól megfosztott fatörzs körüli kopjafák - volt a helyszíne a nemzet szétszakítása évfordulójára való emlékezésnek, a Trianon Békediktátum megkötésének 83. évfordulóján. A Himnusz és a Szózat foglalta keretbe a Soproni Erdélyi Kör szervezésében tartott emlékezést a Barátság Parkban, amelyen több mint kétszázötven soproni vett részt.

Negyvenhatodik alkalommal kezdődik meg június 20-án Sopronban az Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat, mely július 13-ig tart. A részletes programkínálatot Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója tegnap sajtótájékoztatón ismertette s természetesen szót ejtett a költségvetésről is.

Nyári tábort szervez a gyermekeknek egy hetes turnusokban, négy héten keresztül, június 16-tól a Soproni Gyermekjóléti Szolgálat. A tábor díja 4.500 Ft, mely az ebédet is tartalmazza. Sámson Tímea, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa elmondta, hogy sport, játék, kézműves foglalkozás, bobozás is szerepel a tervezett programban. Az érdeklődők a következő telefonszámot hívják: 524-361.

Ugyancsak június 16-tól indulnak az Aquarázs Sportegyesület egy hetes nyári táborai. A lovas tábor létszáma már betelt, de az aerobik, kosárlabda, kézműves, néptánc turnusokra még a jövő péntekig /jún.13./ várják a jelentkezőket a Lővér Uszodában. Az 5.100 Ft-os részvételi díj az ebédet is tartalmazza.

Ötvenezer süllőivadékot telepítettek a Fertő tóba a Győri "ELŐRE" Halászati Szövetkezet halászai. Ezzel befejeződik a tavaszi szezonban a halutánpótlás. Az elmúlt hetekben már kijuttattak a tóba mintegy húszezer darab csukaivadékot is.

Szülésre felkészítő tanfolyamot szervez a Független Bábák Szövetsége Sopronban a Balfi u.39. szám alatt, június 6-7-én. A tanfolyam fő témái: felkészülés a várandósságra, terhességgondozás, a szülés, a baba és gondozása, szoptatás. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 505-288 és 354-005.

Halálos vonatbaleset történt tegnap/jún.4./ este negyed 7 környékén a Balf-Fürdő vasúti megálló közelében. Egy 73 éves idős hölgy a síneken keresztül igyekezett kis-Kópházára, ahol a kertjük fekszik. Egy nehéz táskát cipelt magával, ami miatt egyensúlyát veszítve, a sínekre zuhant. A Sopronból Budapestre tartó gyorsvonat fékezett, de már nem tudott megállni, halálra gázolta az idős asszonyt.



2003. június 06., péntek 14:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület