CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


  Miniszteri látogatás - Győr
Bár a kormányzati megszorító intézkedések érintik az oktatási tárcát is, a már megkezdett felsőoktatási beruházások a jövőben sem állnak le. Ezt Magyar Bálint oktatási miniszter mondta Győrben, ahol átadta a Széchenyi István Egyetem több mint 300 millió forintból megvalósult informatikai fejlesztéseit, valamint egy új kollégiumi épületet is felavatott.

Útlezárás - Agárd
Félpályás útlezárással tiltakoztak Agárdon a helyiek és a Velencei-tó körüli települések vezetői amiatt, hogy az M7-es autópálya fizettőssé tételével jelentősen megnőtt a 7-es főút forgalma. A demonstráció szervezői szerint a helyieknek a legtöbb gondot az állandó balesetveszélyt, a környezetei ártalmakat jelentő kamionforgalom okozza. A polgármesterek a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól ígéretet kaptak arra, hogy egy hónapon belül kitiltják a 7 és fél tonnánál súlyosabb járműveket a 7-es útról.  A szaktárca egyébként egy háromlépcsős tervet is készít a forgalom szabályozására, gyalogátkelőhelyek, autóbusz körök és körforgalom kiépítésére is.

Tejválság - Nyugat-Dunántúl
A tejipari válság megoldása érdekében mielőbbi intézkedéseket követel a kormányzattól a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés mezőgazdaságért felelős alelnöke. Medgyasszay László, a termelőkkel történt egyeztetése után kijelentette: legalább 8 milliárd forintra lenne szükség az ágazat sürgető problémáinak megoldásához.

Új munkahelyek - Fejér megye
Még ebben a hónapban beindul a Phillips székesfehér-vári üzemében a Franciaországból áttelepített televíziógyártás. Pontos adatokkal egyenlőre még nem szolgált az elektronikai cég, de körülbelül 700-800 új munkatárs foglalkoztatását tervezik a megyeszékhelyen.

Kárenyhítés - Sokoró-térség
A megyei és a központi vis major keretből egy-két héten belül megtörténik a május végi záporok sújtotta sokoróaljai települések kárenyhítése - hangzott el egy győri tájékoztatón. A hat falu - ahol közel 50 millió forintos pusztítást végzett a hirtelen lezúduló csapadék - közös védekezésen gondolkodik.

Életjáradék - Vas megye
Vas megyében is aláírták a „Termőföldet életjáradékért” pályázatok első öt szerződését. Ez garantálja, hogy a nyugdíjas földtulajdonosok a Nemzeti Földalapnak felajánlott földjeikért cserébe az államtól havi rendszerességgel járadékot kapnak.

Közbiztonság - Zala megye
Megtartotta szezonnyitó ülését Zalaegerszegen a Balatoni Idegenforgalmi Koordinációs Bizottság. A szervezet feladata, hogy az idegenforgalmi szezonban összehangolja Somogy, Veszprém, Zala és Fejér megye rendőrkapitányságainak munkáját. A négy megye érintett övezeteiben összesen 850 rendőr és rendőrtiszti főiskolás, valamint több mint 2000 polgárőr biztosítja idén a vendégek nyugalmát, biztonságát - hangzott el a fórumon. Tavaly a bizottság működésének köszönhetően 42%-kal kevesebb kocsit loptak el a Balaton és Velencei tó környékén mint korábban. A külföldieket érintő bűn-cselekmények száma pedig 23%-kal lett kevesebb.

Gyanús fehér por - Kőszeg
Antrax-gyanús levelet kapott a kőszegi múzeum igazgatója, Bakay Kornél. Szakértők szerint a küldemény összefügghet a Horthy katonái, Szálasi nyilasai című kiállítással. Mint ismeretes, a múzeumigazgató által rendezett közéleti vihart kiváltó tárlat márciusban nyílt meg, de néhány hét után be is zárt.

Jótékony kerékpárút - Tápánypuszta
Jótékonysági kerékpártúrát szervezett Győrből a táplánypusztai mentálhigiénés otthonhoz a megyei közgyűlés által létrehozott Napra-forgó Közalapítvány. A szervezet azzal a céllal jött létre 2001-ben, hogy az önkormányzat által fenntartott 6 szociális intézményben lakóemberek jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat. A program nem verseny volt, hanem a szolidaritás és a szeretet kifejezése. Nyolc iskola diákjai mellett a megyei közgyűlés vezetői is részt vettek az eseményen, valamint névadó szponzorként az OTP Nyugat-dunántúli regionális igazgatósága is.

Badacsony kártya
A település önkormányzatának kezdeményezésére még idén bevezetik a Badacsony kártyát. Az intézkedéssel várhatóan átláthatóbb lesz a turizmus, és fellendülhet a térség idegenforgalma is.

Iszapkotrás - Balatonfenyves
Az öt balatonfenyvesi strand közül háromban egy-két héten belül befejeződik a medertisztítás; a munka 25 millió forintba kerül, megvalósításához 9 millió forinttal járult hozzá a Balaton Fejlesztési Tanács. A fövenyfürdők eliszaposodása az évek óta tartó aszályos időjárás miatt a legsúlyosabban a tó délnyugati részét sújtja. Miután a fenyvesiek nem tudták megoldani az iszap elhelyezését, a szakemberek véleménye alapján a tó vizének áramlására bízzák a túlzottan megvastagodott mederüledéket. A víz áramlását lezáró - 300-350 méter hosszú, 40 méter széles homoksziget egy részét elbontják, s így a tó vízmozgása várhatóan elhordja a fürdőkből a meder alján lerakódott, tetemes mennyiségű iszapot.

Emelkedő vízállás - Öreg tó, Tata
Az elmúlt hetek esős időjárásának, és a feltöltésnek köszönhetően folyamatosan emelkedik az Öreg tó vízszintje Tatán. Így a Víz, Zene, Virág Fesztivál vizes programjait is meg tudják tartani. A rendezvényre több, mint 200 ezer embert várnak.

Ünnepi Hetek - Sopron
Idén 46. alkalommal rendezik meg a Soproni Ünnepi Heteket. A kulturális fesztivál június 20-án kezdődik és július 13-ig várja az érdeklődőket.

Arborétum - Agostyán
25 hektáron 200 fajta különleges fa várja a látogatókat a Tatabányához közeli Agostyáni Arborétumban. A  páratlan természeti szépségű völgyben található többek között a világ egyik legnagyobb mammutfenyője is.



2003. június 08., vasárnap 22:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület