CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Hárommillió forint idegenforgalmi támogatásra

Amire a vendég vevő
Hárommillió forint idegenforgalmi támogatásra


A Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idegenforgalmi Támogatásra kiírt pályázat kapcsán dr. Vig Péter önkormányzati képviselőt, a Szövetség Sopronért Egyesület frakcióvezetőjét, az idegenforgalmi albizottság elnökét a támogatás céljairól faggattuk:

A 2000. évi költségvetésben a nehéz gazdasági helyzet ellenére magasabb összeg áll rendelkezésre az idegenforgalmi célú tevékenységek támogatására, mint az előző évben. Ezzel is szeretnénk kifejezésre juttatni, hogy ez a terület a város számára stratégiai jelentőségű, bár tudjuk, hogy az összeg elenyésző ahhoz képest, amire a szakmának szüksége lenne a kellően progresszív, hosszútávú koncepciók megvalósításához. Ezt a kevés pénzt (3 millió Ft) az idei általános és program-orienált feladatok megvalósításának támogatására ajánljuk fel. Tudjuk, hogy városunk országosan kiemelkedő műemlékegyüttese változatos, természeti szépségekben gazdag környezete, kellemes klímája, jó bora, vonzó éttermei és szálláshelyei csak akkor csalogatják ide a vendégeket, ha ezeket mi csokorba kötve kínáljuk belföldnek - külföldnek, gazdag történelmi múltunk hagyományaival és kulturális értékeivel, attraktívan, élményszerűen, emlékezetes módon. Ehhez pedig számtalan ötlet, trükk, vendégcsalogató sziporka és program kell. Régi, jól bevált vagy meghökkentően új, másoktól ellesett, adaptált vagy a hely szelleméből fakadó, eredeti zamatú. Mindig újra ki kell találni, meg kell fogalmazni magunkat, Sopront, a vendégek részére. Ezt a célt szolgálja jól körvonalazódó bor-programunk, a kulturális kínálatunk bővítését szolgáló Liszt - Haydn programunk s ezért szeretnénk a konferenciák szervezésének lehetőségeit kibővíteni a konferenciacentrum kialakításával. Talán egyszer elérjük, hogy ez a város arról lesz nevezetes, hogy itt szinte mindig történik valami, és itt akkor is jól érzi magát a vendég, ha éppen rossz idő van. Addig persze még sokat kell tennünk, elsősorban az idegenforgalmi marketing terén is kell színvonalas kiadványokat készítenünk, kihasználni a média nyújtotta lehetőségeket - de legtöbbet a soproniak tehetnek, a civil kapcsolatokon keresztül, ahogy ezt sok település lakói teszik.

Tennünk kell valamint az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztéséért, s meg kell valósítanunk az európai színvonalú civil ötleteket. Ehhez nyújt anyagi segítséget az idegenforgalmi támogatás.

NyK



2000. április 10., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület