CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


  Elnöki látogatás - Pécs
A köztársasági elnök baranyai körútja során meglátogatta a Magyar Televízió pécsi Körzeti Stúdióját. Mádl Ferenc elmondta: a regionális televíziózás helyére kerül az úniós csatlakozás után. A stúdiók ugyanis fontos szerepet játszanak a nemzetiségek, illetve a határon átnyúló kulturális és gazdasági kapcsolatok bemutatásában.

Vidékfejlesztés - Győr
Az Úniós csatlakozásig fel kell mérni a vidékfejlesztés területén elvégezendő feladatokat és intézményesíteni kell azok végrehajtását is - hangzott el egy győri fórumon. A találkozón a szakminisztérium helyettes államtitkára úgy fogalmazott: a vidék felvirágoztatása egész Magyarország számára létkérdés.

Szennyezés - Oroszlány
Több hónapja tisztítatlan szennyvíz árad az oroszlányi-kecskédi vízfolyásba. A patak mellett élők nemcsak az elviselhetetlen bűzre panaszkodnak, a járványveszélytől is félnek. A probléma forrása az oroszlányi tisztítóüzemben van, amely nem bírja feldolgozni az előírt kapacitásnál nagyobb mennyiségű szennyvizet.

Ivóvízhálózat - Zala megye
A Zala megyei Csácsi-hegyen élő ingatlantulajdonosok több mint 80 százaléka aláírta azt a szerződést, amellyel létrejött a Keleti Vízműtársulás. Amennyiben a kellő anyagi forrást előteremti Zalaegerszeg önkormányzata a várost övező hegyen is elkezdődhet a közműépítés.

Gyilkosság - Szombathely
Holtan találta szüleit szombathelyi családi házuk udvarán a fiúk szerda délután; a nyugalmazott rendőrtiszt és felesége feltehetően családi dráma áldozata lett. A helyszíni szemle elsődleges adatai alapján a rendőrök azt valószínűsítik, hogy egy családi veszekedést követően történhetett a tragédia, az egyik házastárs leszúrta a másikat. Az ügyben emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Bezárt a szálló - Velem
A velemi Avar Szálló ajtajára  már hónapokkal ezelőtt kitették a ZÁRVA táblát. Az egykori gyermek- és ifjúsági szállót egy közalapítvány és a Vas megyei Önkományzat működtette. A hivatal szerint az alacsony  vendégszám miatt  gazdaságtalanná vált a szálloda  üzemeltetése, ezért úgy döntöttek, hogy megszűntetik. A Vas Megyei Közgyűlés határoz majd az ingatlan vagyonáról, amely feltehetően visszakerül az alapítvány tagjaihoz. Az épület sorsa viszont egyelőre még bizonytalan.

Új székház - Szombathely
Eddig egy nehezen megközelíthető és meglehetősen szűkös helyen működött a Magyar Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Szövetsége Szombathelyen. A város önkormányzatának segítségével most egy tágasabb és könnyebben elérhető ingatlanba költözhetnek az érintettek. Az épület a városközpontban van, így tömegközlekedési eszközökkel is könnyen megközelíthető.

Lakóotthon - Sopron
Új lakóotthont adtak át sérült embereknek Sopronban. Az Országos Fogyatékosügyi Program kiemelt részeként indult a „lakóotthoni program”. Ennek célja, hogy minél több, kislétszámú otthon létesüljön, amelyekben önállóan, kisközösségi formában élhetnek a sérült emberek. Sopronban az Egészségügyi Gyermekotthonban nyolc férőhelyes lakóotthon épült több mint 30 millió forintból. A beruházást az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatta.

Elismerések - Siófok
Magyar részről több mint 600-an vettek részt a május nyolcadikai tragikus német autóbuszbaleset mentési munkálataiban. Egy hónappal a tragédia után Siófok város önkormányzata is kifejezte elismerését a vasúti dolgozóknak, tolmácsoknak, a családsegítő központ munkatársainak és a sajtó képviselőinek.

Balesetek - Balaton
Az elmúlt évben összesen 18-an fulladtak a Balatonba. Idén már 3-an vesztették életüket, ennek a szokatlan meleg és a fürdőzésre vonatkozó szabályok felrúgása az oka. A legtöbben nincsenek tisztában a tavon érvényes viharjelzésekkel, ugyanakkor sok ember felhevült testtel ugrik a vízbe, így megnő az infarktus veszélye. A vízirendészet munkatársai szerint, mivel a Balaton természetes tó, alapvető úszástudás elengedhetetlen a biztonságos fürdőzéshez.

Vasi Vasember - Szombathely
Az idén tizenkilencedszer rendezik meg a Vasi Vasember triatlon versenyt. A nagy múltú viadalt a jól bevált útvonalakon, de teljesen új szervezőgárdával rendezik meg szombaton. Újdonság az is, hogy a részvétellel az olimpiai ötpróbzók is pontokat szerezhetnek.

Sikeres évad - Zalaegerszeg
A jubileumhoz méltóan telt a 2002-2003-as évad a Hevesi Sándor Színházban Zalaegerszegen. A színészek valamennyi darabot teltház előtt játszották. Az évadzáró ülésen kitüntetéseket adtak át a társulat tagjainak, majd darabtemetsét láthatott a nagyérdemű közönség.

Új edző - Sopron
A következő szezontól Pintér Attila irányítja a Matáv Sopron labdarúgócsapatának edzéseit. A Fradi korábbi játékosa Komjáti Andrást váltja a soproni kispadon. A stadion már félkész, és úgy néz ki, csapat is lesz jövőre Sopronban. Bár az eddigi főszponzor csökkentette támogatását, új befektetőkkel sikerült megteremteni az indulás feltételeit. A csapat Komjáti András vezetésével tavaly ugyan kiharcolta a biztos bentmaradást, a vezetők mégis új szakvezető mellett döntöttek. Pintér Attila, aki eddig Pápán dolgozott a Simon iboridejében szerepelt harcos csapatot ígér a soproniaknak. A klub a tavalyi költségvetését csökkentette, idén 320-330 millió forintból gazdálkodhat. A kitűzött cél a 7.- 9. hely valamelyikének megszerzése. A sopron vezetése a labdarúgó liga ajánlására a személyi kiadásokat is csökkenti, mintegy 20-25%-kal.
 



2003. június 12., csütörtök 23:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület