CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopron a történelem folyamán 'megszenvedte a Hűség-kút árát'

Hűség-kút: a mindenkori kormány avat

- Az elmúlt tizenhárom évben egyetlen intézmény, vagy létesítmény átadása sem kavart akkora vihart, mint a Hűség-kút átadás - jelentette ki Kóczán Zoltán, az SZDSZ Soproni Szervezetének elnöke Sopronban, az MSZP-székházban, Kránitz Lászlóval, az MSZP Soproni szervezete elnökével tartott közös sajtótájékoztatón.

Kránitz László, a MSZP , valamint Kóczán Zoltán, az SZDSZ helyi szervezetének elnökei

- A város – a köszöneten kívül – semmilyen hálával nem tartozik a volt, vagy a jelenlegi kormánynak az adományért, Sopron a történelem folyamán "megszenvedte" a Hűség-kút árát" - mondta a politikus, aki hozzátette: egyébként az Orbán-kormány által adományozott 30 millió forint mellé a Hűség-kút közvetlen környezetének rendezésére, valamint vízgépének a beszerelésére további 34 millió forintot költöttek.
- A Hűség-kút a mindenkori kormány ajándéka, mindig az aktuális kormány avat - jelentette ki Kóczán Zoltán, hozzátéve: sajnálja, hogy az átadás körül politikai vihart kavart a Polgári Összefogás "sajtón keresztüli üzengetése".

    Kránitz László, elnök kifejtette: az elmúlt 13 évben nem volt jellemző, hogy az ellenzéket bevonták volna a hasonló jellegű események előkészítésébe, szervezésébe, egyébként a jobboldal önkormányzati képviselőinek, politikusainak, Dr. Szájer Józsefnek is, az Hűség-kút avatására a szervezők küldtek meghívót.
Arra, hogy a várost vezető koalíció nem zárkózik el az európai stílúsú politizálástól két példát is említett Kránitz László: egyrészt emlékeztetett arra, hogy a Liszt ferenc Konferencia és Kulturális Központ átadásán Dr. Szájer József országgyűlési képviselőt is felkérték, hogy beszédet mondjon, másrészt arról is szólt, hogy a 2002. december14-i Sopron Napon Orbán Viktornak az ágfalvi ünnepi eseményen való részvétele miatt "tologatták" a szervezők a soproni ünnepi gyűlés időpontját, amelyről végül is 15 perc után a jobboldali képviselők elmentek.
- Azt viszont, hogy a városvezetésnek a sajtón keresztül üzengetett a jobboldal nem tartom európai stílusú politizálásnak - mondta Kránitz László, aki a szervezők nevében kijelentette: mindenkit szívesen látnak a Hűség-kút avatási ünnepségén. Hozzátette: megérti, hogy a jobboldal fájlalja, hogy nem az ő képviselőik avatják a kutat, de a tavaly októberi választáson a választópolgárok maguk döntöttek úgy, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció vezesse a várost.
Kóczán Zoltán a sajtótájékoztató záró gondolataként azt a kérdést is feltette, hogy vajon a bal- és jobboldal politikusait egyidőben szerepeltetni szándékozók végig gondolták-e azt, hogy a feltételezett esetben, amennyiben a rivalizálás megjelent volna az elhangzó beszédekben, aktuálpolitikai színezetet is vehetett volna az esemény.
T.É.2003. június 13., péntek 13:29


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület