CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


  Melegrekord - Nyugat-Dunántúl
Évszázados melegrekord dőlt meg az idei nyáron a fővárosban, ám régiónkban ugyancsak szokatlanul nagy a hőség. A hőmérő higanyszála a Nyugat-Dunántúlon már napok óta 35-37 fokot mutat napközben. A szakemberek szerint jelentős enyhülésre csak a jövő hét végén számíthatunk, ezért az orvosok azt tanácsolják hogy a gyerekek, idősek és a szívbetegek a déli órákban mindenképpen kerüljék a napot.

EU-fórum - Győr
A hazai kis- és középvállalkozásoknak elsősorban a velünk együtt csatlakozó országok hasonló méretű vállalkozásai jelentenek komoly konkurenciát az egységes Európában - hangzott el egy tegnapi győri szakmai fórumon. A tanácskozáson részt vett a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, aki szerint jó ütemben halad a csatlakozásra való felkészülés. Ugyanakkor számos olyan tévhit él az Európai Unióról hazánkban, amelyeket el kell oszlatni, ezért hamarason 150 kistérségbe juttatnak el információs tájékoztató füzeteket.

Pályázatok - Nyugat-Dunántúl
Az idén népszerűek voltak a Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság pályázatai. A 180 millió forintos keretet több tíz millió forinttal meghaladta a beadott igények értéke - ezt a bizottság elnöke mondta el a kőszegi Regionális Kerékpáros Centrum megnyitóján, amely a térség turizmusának fejlesztését szolgálja mostantól.

Összefogás - Nyugat-Dunántúl
Csak összefogással vehetik fel a versenyt az unióban a kiskereskedők a multinacionális cégekkel - hangzott el a Határmenti Kamarák Találkozóján Szombathelyen. A rendezvényen a három Nyugat-dunántúli megye valamint a burgenlandi és a stájerországi gazdasági kamarák képviselői tanácskoztak.

Feljelentés - Tatabánya
Feljelenti az egyik önkormányzati képviselőt Tatabánya polgármestere. Bencsik János szerint Szentirmai Ferenc túllépte azt a határt, amit tétlenül lehet nézni. A képviselő ugyanis évek óta vagyonelherdálással és korrupcióval vádolja a város vezetését. Szentirmai Ferenc sérelmezi azt is, hogy a közgyűléseken csak 5 perces hozzászólási lehetősége van, mivel egyik frakcióhoz sem tartozik. Bencsik János, Tatabánya polgármestere viszont sajtótájékoztatón cáfolta a képviselő állításait és bejelentette: az önkormányzat jó hírének megsértése miatt bírósághoz fordulnak.

A víz napja - Sopron
Június 12-e a Vízi Közművek napja. Ez alkalomból kétnapos konferencia kezdődött Sopronban. A hetedik országos fórumon 450 szakember a magyarországi vízi közmű szolgáltatás korszerűsítésének feladatait vitatja meg, különös tekintettel a közelgő EU csatlakozásra. A tanácskozáson elhangzott: a vízközmű szolgáltatók felkészültek az uniós elvárások teljesítésére. A szakemberek szerint viszont fokozottan kellene védenünk az ivóvíz készletet. A konferencián hangsúlyozták: az állandó, jó vízminőség biztosítása érdekében a közműveket mielőbb korszerűsíteni kell.

Főszezon - Balaton
A tartós kánikula miatt hamarabb kezdődött a főszezon a Balatonnál. A fürdőzés rendjét szabályozó előírások szigorúbbak lettek, ezeknek a vízirendőrök igyekeznek érvényt szerezni. Így például első fokú viharjelzésnél 1000 méter helyett 500 méterig lehet bemerészkedni a tóba. A füredi őrsön 9 fővel végzik a Balaton keleti medencéjének felügyeletét. A minden napos járőrtevékenység során főként prevenciós feladatokat látnak el; így inkább csak figyelmeztetik a szabálytalankodókat. A fürdőzők többsége ugyanis még pontosan nem tudja, milyen előírások változtak idén.

Balesetek - Balaton
Az elmúlt évben összesen 18-an fulladtak a Balatonba. Idén már 3-an vesztették életüket, ennek a szokatlan meleg és a fürdőzésre vonatkozó szabályok felrúgása az oka. A legtöbben nincsenek tisztában a tavon érvényes viharjelzésekkel, ugyanakkor sok ember felhevült testtel ugrik a vízbe, így megnő az infarktus veszélye. A vízirendészet munkatársai szerint, mivel a Balaton természetes tó, alapvető úszástudás elengedhetetlen a biztonságos fürdőzéshez.

Elhelyezkedés - Zala megye
A 40 év feletti munkanélküli nők, valamint a GYES-ről visszatérők elhelyezkedését segíti az a program, amelyet a napokban indított útjára a Zalai Falvakért Egyesület.  Az Újra munkában elnevezésű pályázatra a Zalaszentgrót és Göcsej vidékén élők jelentkezését várják.

Bányászat-történet - Sopron
Szénbányászatunk története sok mindenben tükre a magyar gazdaság -és társadalomtörténetnek - hangzott el Sopronban, a 250 éves magyar szénbányászat tiszteletére rendezett ünnepségen. A rendezvénysorozat az Országos Bányászati és Kohászati Egyesület ünnepi ülésével vette kezdetét. Az érdeklődők 11 előadást hallhattak a magyar bányászat negyed évezredéről. Délután a Központi Bányászati Múzeumban nyílik időszaki kiállítás, „…Egyedül a közhaszon kedvé-ért…” címmel. A tárlat hazánk több száz éves bányászati térképeit és a bányászat régi eszközeit mutatja be.

Jutalom - Körmend
A városi önkormányzat nyolcmillió forinttal jutalmazta a bajnoki címet szerzett Marc-Körmend kosárlabdacsapatot. Az elismerést a sportolók számára rendezett ünnepségen vehették át a csapattagok.

Új edző - Sopron
A következő szezontól Pintér Attila irányítja a Matáv Sopron labdarúgócsapatának edzéseit. A Fradi korábbi játékosa Komjáti Andrást váltja a soproni kispadon. A stadion már félkész, és úgy néz ki, csapat is lesz jövőre Sopronban. Bár az eddigi főszponzor csökkentette támogatását, új befektetőkkel sikerült megteremteni az indulás feltételeit. A csapat Komjáti András vezetésével tavaly ugyan kiharcolta a biztos bentmaradást, a vezetők mégis új szakvezető mellett döntöttek. Pintér Attila, aki eddig Pápán dolgozott a Simon iboridejében szerepelt harcos csapatot ígér a soproniaknak. A klub a tavalyi költségvetését csökkentette, idén 320-330 millió forintból gazdálkodhat. A kitűzött cél a 7.- 9. hely valamelyikének megszerzése. A sopron vezetése a labdarúgó liga ajánlására a személyi kiadásokat is csökkenti, mintegy 20-25%-kal.



2003. jĂşnius 14., szombat 00:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület