CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

 
Támogatás - Szombathely
100 millió forinttal támogatja Szombathely önkormányzata a Vas MEgyei Markusovszky Kórházat. Erről írták alá megállapodást a város és a megye vezetői. Ez már a második alkalom, hogy a szombathelyi önkormányzat ekkora összeggel segíti az intézmény műszerbeszerzését. A kórház az orr-fül-gégészet és a belgyógyászat eszközeinek felújítására fordítja a támogatás összegét. Vásárolnak egy olyan korszerű ultrahangos készüléket is, amellyel a bélrendszer daganatos elváltozásai már egészen korai stádiumban is kimutathatók.

Összefogás - Veszprém
Regionális Egészségpolitikai Napot rendeztek Veszprémben. A fórumon Közép és a Nyugat-Dunántúli Régiók összefogást kezdeményezték, hogy az itt élők egyelő eséllyel jussanak a biztosításuk által garantált egészségügyi ellátáshoz.

Aszálykárok - Nyugat-Dunántúl
Százmilliárd forint is lehet az idei aszálykár az országban. Előrejelzések szerint Vas megyében még a tavalyi gyenge átlagnál is közel 20 százalékkal kevesebb búza terem. A gazdáknak így hektáronként 30 - 40 ezer forint veszteséggel kell számolniuk. Magyarországon három éve tart az aszály. Ennek ellenére a Concordia Közraktár részvénytársaság szerint hárommillió tonna körüli össztermés várható, ami azt jelenti, hogy lesz elegendő kenyérgabona, illetve megterem a vetőmagszükséglet is.

Aszálykárok - Nyugat-Dunántúl
Milliószámra lepték el a Balaton-felvidék erdeit a gyapjaslepke hernyói. A kártevők váratlan, tömeges megjelenésének következtében naponta csaknem 2 ezer hektárral nő az elpusztított erdőterületek nagysága. A rovarok fejlődése annyira előrehaladott, hogy hatékony védekezésre márcsak jövőre lesz lehetőség.

Lebuktak - Győr
Ötven rendbeli betöréses lopással gyanúsít a rendőrség egy népes budapesti bűnbandát, amelynek tagjai 35 millió forint értékű arany ékszert és készpénzt tulajdonítottak el Győr-Moson-Sopron megyei sértettektől - közölte a megyei rendőrfőkapitány Győrött. Az "utazó bűnözők" az ország szinte egész területét bejárták gépkocsival és több száz bűncselekményt követtek el az elmúlt másfél-két év alatt; ezekben az ügyekben is folyik a nyomozás. Jelenleg huszonegy személy ellen folyik bűntető eljárás, közülük tizenheten előzetes letartóztatásban vannak.

Lebuktak - Szombathely
Hamis 200 Eurósokkat fizetett egy 13 fős bűnbanda Nyugat-Dunántúl területén. A csalókat a sárvári rendőrök fogták el, akik a sikeres nyomozás mellett beszámoltak a rendszámfelismerő rendszer bevezetése óta szerzett tapasztalatokról is.

Tűzeset - Bük
Tűz ütött ki csütörtök hajnalban a Vas megyei Bükfürdőn az Apartman Hotelban. A lángokban senki sem sérült meg. Az elsődleges adatok szerint a tűz a lakrész konyhájában egy elektromos berendezés hibájából nem sokkal két óra után keletkezett. Az oltást a csepregi és a szombathelyi tűzoltók kezdték meg. A tűzeset körülményeit a tűzoltóság szakértők bevonásával vizsgálja.

Szlovák-magyar találkozó - Sarród
A sarródi kócsagvárban tartotta a szlovák-magyar környezetvédelmi vegyesbizottság soros ülését. A két ország környezetvédelmi szakembereinek szakmai fórumán érintették a természetvédelme, a környezetbiztonság, a hulladékgazdálkodás témaköreit. A két ország számára fontos feladat lesz a következő félévben a csallóközi-szigetközi nemzeti park előkészítő munkáinak elvégzése. A szakemberek szorgalmazzák, a turistaösvényeken való szabad határátkelés lehetőségét, valamint közös programban segítik egymást a nagyragadozók, így a hiúz és a farkas védelemében.

Új központ - Gyirmót
Több mint 40 millió forintos beruházással épül új településközpont Gyirmóton. Győr legdinamikusabban fejlődő peremkerületében várhatóan július végén a lakosság is birtokba veheti a megújuló Szent László utcát és környékét.

Üzemcsarnok - Veszkény
Új jármű- és gépipari alkatrészeket gyártó üzemcsarnokot adtak át Veszkényben. A 100 millió forintos beruházást a Széchenyi Terv, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, valamint a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány támogatta. Az üzem 20 embernek ad munkát.

Megújult díszterem - Sopron
Felújították a soproni Városháza dísztermét. A központi ülésterem rekonstrukciója több mint 56 millió forintba került és mostantól európai körülmények között segíti a 21. századi közigazgatást a városban.

Felújítás - Csáfordjánosfa
Felújították a csáfordjánosfai Szociális Intézet egyik lakó-épületét. Az intézményben félszáz időskorú embert látnak el, akik közül most 16-an költözhettek kényelmesebb szobákba. A 67 millió forintos beruházás állami, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg. A megyei szociális intézmények felújítása keretében hamarosan a másik épületszárnyat is átépítik, emellett év végére elkészül a csornai Arany János Speciális Szakiskola is.

Tűzoltóverseny - Kapuvár
Győr-Moson-Sopron megye legkiválóbb hivatásos tűzoltói versenyeztek Kapuváron. A két éve elhunyt megyei parancsnok, Prohászka Imre emlékére mostantól kétévente rendezik meg a vetélkedőt.

Záporpróba - Zalaegerszeg
Jól működik a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tűzoltó rendszere. Erről bizonyosodhattak meg a dolgozók az úgynevezett záporpróbán, amikor mintegy 30 ezer liter víz zúdult a színpadra.



2003. június 19., csütörtök 21:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület