CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


  Ellenőrzés - M7-es
Szeptember közepéig fokozott rendőri ellenőrzések várhatóak az M7-es autópálya és több főközlekedési út Fejér megyei szakaszán. Erre azért van szükség, mert az utóbbi időben háromszor annyi baleset végződött halállal, mint az elmúlt időszakban. A balesetek szempontjából kiemelten veszélyes nyári szezonban több ellenőrző ponton szűrik ki a gyorshajtókat és a szabálytalanul közlekedőket. A rendőrség a közlekedési morál jelentős javulását várja az intézkedésektől. Állandó sebességmérések lesznek az M7-esen, és fokozottan figyelik a trükkös autótolvajokat is. Az ellenőrzések előreláthatólag az idegenforgalmi szezon végéig tartanak majd.

Határsértők - Fertő-tó
23 moldáv határsértőt tartóztattak le tegnap délután a Fertő tónál. Az eddigi vizsgálatok szerint a 21 felnőtt és 2 gyermek hamis útlevéllel akart Ausztriába jutni. Az útlevélkezelőnek feltűnt, hogy az okmányokban fényképeket cseréltek. Az eddigi vizsgálatok alapján kiderült: a moldáv állampolgárok azért választották a hamis román útleveleket, mert Ausztirába így vízum nélkül mehettek volna. Feltehetően embercsempészek is közreműködtek az ügyben, melyre a további kihallgatások során derül majd fény.

Fulladás - Gyékényes
Vízbe fulladt egy 12 éves kislány és egy 7 éves kisfiú vasárnap a Somogy megyei Gyékényesen. Harmadik társukat, egy 12 éves kislányt sikerült kimenteni a bányatóból. A baleset kora délután történt, amikor a három gyerek a vízben egy gumimatracon tartózkodott és arról leestek. A három gyerek, egyikük édesanyjával érkezett a tóhoz, aki felügyelet nélkül hagyta őket. A tragédia ekkor következett be. A fiút a fürdőzők, a kislányt pedig a helyszínre érkező búvárok hozták felszínre. A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Víztisztaság - Vas megye
Vas megyében mind a hat természetes vízű, fürdőhelynek nyilvánított tó vízminősége megfelel az előírásoknak. A folyóvizek viszont nem nevezhetőek turista- és fürdőzőcsalogatónak: a Marcal, a Lapincs és a Gyöngyös erősen szennyezett, és a Rába is csupán egy helyen alkalmas a fürdőzésre. A medencés strandok mind jó minősítést kaptak.

Fejlesztés - Székesfehérvár
Újabb, közel egy milliárd forintos beruházásra készül a Kodolányi János Főiskola Székesfehérváron. A felsőoktatási intézmény ezúttal egy műemléki védettség alatt álló régi vízimalmot szeretne oktatási és kulturális célokra hasznosítani.

Emlékezés - Lenti
A 2000-ben megalakult Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesülete tagjai minden évben összejönnek arra az 1950. június 23-i éjszakára emlékezve, amikor az akkori hatalom marhavagonokban távolította el a számára megbízhatatlan családokat. Lentiben, a határmenti zalai kisvárosban a Nyugat-Magyarországon élő tanuk találkoztak egymással.

Testvértelepülések - Kelet-Balaton
11 éves múltra tekint vissza a kelet-balatoni kistérség valamint a nyitramenti Zoboralja magyarlakta falvainak kapcsolata. Közülük most újabb két önkormányzat, Balatonfűzfő valamint Nagycétény kötött testvértelepülési megállapodást.

Lakás-gondok - Győr
Sürgős lakásmegoldásra vár egy győri pár. A fiatalok jelenleg embertelen körülmények között élnek, ezért  gyermekük  csecsemőotthonban van. Kilátástalan helyzetüket tovább súlyosbítja, hogy november elején második kisbabájuk is megszületik.

Érembiennálé - Sopron
97 művész több mint 300 alkotása tekinthető meg a soproni Lábasházban a XIV. Országos Érembiennálén. A Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozatába illeszkedő seregszemle a kortárs éremművészek számára kínál bemutatkozási lehetőséget. Először a város 700 éves fennállása alkalmából rendezték meg, azóta immár 26-odszor ad otthont a kiállításnak a Hűség Városa. Az idei biennálén a korábbi évekhez képest több fiatal alkotó munkája szerepel. A tárlat szeptemberig látogatható.

Jubileum - Zánka
34 évvel ezelőtt nyitotta meg először kapuit a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum. Az idei születésnapi ünnepséget az intézmény összekötötte a már hagyományos vakációindító Zánkovics Napokkal. Az egésznapos  programon részt vett Gyurcsány Ferenc, ifjúsági és sportminiszter is, aki az üdülőfalu épületeinek gázmű fűtési rendszerét  avatta fel.

Hajóavató - Fonyód
21 év után új hajót avattak a Balatonon. A Fonyód névre keresztelt személyhajót közel egy évig építették, a beruházás összköltsége 130 millió forint volt.

Méhész-kaptár - Öttevény
Egyedülálló találmányt mondhat magáénak egy Győr-Moson-Sopron megyei öttevényi méhész. A férfi megalkotta a forgó fészekkeretes kaptárt, amellyel az atkák száma minimális lesz, és a méhészek munkaideje a negyedére csökkenhet.

Parlagfű-irtás - Zalaegerszeg
Hamarosan elindul a parlagfű írtási akció Zalaegerszegen. A helyi Kölcsey Gimnázium diákjai még a vakáció előtt elkészítették a város parlagfű térképét. Ez alapján több szervezet a lakosság bevonásával elkezdi írtani az allergiát okozó növényt.

Sütőverseny - Ecseny
Több mint 1000 látogatója volt a II. Ecsenyi Sütő- és Főzőversenynek, melyre előreláthatólag a haátron túlról is több résztvevő érkezett. A kicsiny somogyi településen szeretnének hagyományt teremteni e rendezvénnyel, melynek segítségével a nemzetiségi hagyományokat igyekeznek megőrizni és megismertetni minél több emberrel.



2003. június 23., hétfő 11:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület