CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Konferencia az ipariparkokról

Konferencia az ipari parkokról
Sopron különös jelentőséggel bír


Az ipari parkok fejlesztése Közép-Kelet Európában címmel rendeztek konferenciát Sopronban.Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: Nyugat-Dunántúl a magyar gazdaság motorja, ám mégsem lehetünk elégedettek a fejlettségi szinttel, hiszen csak hazai tekintetben állunk viszonylag magasabb színvonalon.

A konferencián elhangzott: az ipari parkokban a termelékenység kétszerese a magyar gazdaság átlagának, és az alkalmazott modern technológiáik révén innovációs központoknak tekinthetők. Magyarországon hetvenöt szervezet rendelkezik ipari park címmel. A Gazdasági Minisztérium számításai szerint 2005-2006-ban az ipari termelés harmadát az ipari parkok adják majd. A foglalkoztatottak hatoda talál munkát ezekben a centrumokban.

Dr. Szájer József, a város parlamenti képviselője, az Országgyűlés Európai Integrációs Bizottságának elnöke:

– A majdani soproni ipari park az itt élő emberek számára és a város fejlődésnek szempontjából óriási jelentőséggel bír, meggyőződésem, hogy az európai integráció sikere azon múlik, hogy a magyar társadalom miként tud reagálni azokra a kihívásokra, és milyen módon képes állni azt a versenyt, amit az unióban tapasztalunk. Az iparfejlődés, a kis- és középvállalakozások fejlesztése, vala-mint az ipari park mozgalom is jelentős előmozdítója lehet annak, hogy az uniós csatlakozásunkkor ne csak egy formális belépés történjék, hanem a magyar vállalatok, vállalkozások és a magyar társadalom valóban képes legyen hasznosítani azt a számtalan előnyt, ami a tagsággal jár. – A város és a régió számára is egy új kitörési pontot jelentenek, tekintettel arra, hogy az ilyen ipari parkok az intellektuális bázisokhoz kapcsolódnak.– Ez Sopron esetében különös jelentőséggel bír, hiszen a város már több száz esztendeje iskolavárosi funkciót is betölt. Ezért a magas színvonalú befektetéseknek ilyen módon kiváló hátteret biztosít, Sopron ideális példa lehet egy ipari park demonstrálására, vagy magának gondolatnak a még vonzóbbá tételére, mind az országhatárokon belül, mind pedig azokon túl.

Nyugati Kapu



1999. november 08., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület