CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Iván: városoktól távol

Iván: városoktól távol
Támogatják a fiatalokat


Iván: a település távol van Soprontól és Kapuvártól, ezerötszázan lakják, vannak köztük olyanok is, akik a saját életükkel nem törődnek.

- Az idei költségvetésünk a várakozásnak megfelelően alakult, hiszen az állami büdzséből a korábbi évekhez viszonyítva az eddigi legnagyobb részesedést kaptuk - mondta Linter Tibor polgármester. - A pénz az intézmények fenntartását csaknem teljes egészében fedezi. A képviselőtestület már sok éve megtanulta kihasználni az állami költségvetés nyújtotta előnyöket. Gondolok itt a körjegyzőségre - ide tartozik még Csáfordjánosfa, Pusztacsalád, Csér -, illetve az intézményeknek társulásban való fenntartására.
- Nagy gondunk, hogy a városok, Kapuvár és Sopron távol vannak tőlünk, s azok a hatások, amelyek a város közelében lévő településeket érintik, nálunk nincsenek. Képviselőtestületünk ilyen értelemben magára maradott. Földrajzi elhelyezkedésünk nem igazán vonzza a vállalkozókat, a befektetőket. A lakosság döntően mezőgazdaságból él, illetve a környéken keresi a munkalehetőséget, a megélhetést. Az emberek magángazdaságaikban egészítik ki a jövedelmüket. Az önkormányzat tekintettel van arra, hogy az ivániak meglehetősen szerény körülmények között élnek. Nem vetettünk ki helyi adókat, de felvállaltuk a tejcsarnok üzemeltetési költségeit. Közművesített utca áll a fiatal fészekrakók rendelkezésére, az önkormányzat a telek árával arányos, vissza nem térítendő támogatást ad az első, nemcsak iváni építkezőknek, ami valójában ingyenes telket jelent. Nyitottak vagyunk, a letelepedőket támogatjuk.
- Amellett, hogy Ivánt szorgalmas emberek lakják, vannak olyanok is, akik a saját életükkel, boldogulásukkal, a környezetükkel sem törődnek. Az etnikum helyi gondjai csakúgy, mint bárhol az országban, nálunk is ismeretesek. A megyei munkaügyi központon keresztül igyekeztünk támogatni a cigányságot, de őszintén szólva nem igazán lelkesedtek a felajánlott munkalehetőségekért.

Török Magda



2000. jĂşnius 13., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület