CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Halasztás – Bánhida
A tervezettnél három hónappal később zárják be a bánhidai erőművet abban az esetben, ha a paski üzemzavar elhárítása áthúzódik a következő évre. A Magyar Villamos Művek több felszámolás előtt álló szenes erőműnek jelezte: szükség lehet az általuk termelt villamos áramra, ha a 2-es blokk javítása elhúzódik.

Sztrájk – Kapuvár
200 dolgozó tartott kétórás figyelmeztető sztrájkot a Rába Futómű Kft. kapuvári gyárában csütörtökön. A munkabeszüntetésre azért került sor, mert a céget a bezárás fenyegeti. A kapuvári kollégákkal szolidaritást vállalva a cég győri üzemének dolgozói is egyórás sztrájkot tartottak. A Rába Rt. humánerőforrás igazgatója szerint 100 millió forintot takarítana meg a cég azzal, ha a kapuvári dolgozók egy része Győrben folytatná munkáját. Azokat a dolgozókat, akik nem tudják vállalni az ingázást, a cég a tervek szerint nyolchónapos végkielégítéssel bocsátja majd el. A kétszáz dolgozó azt szeretné, ha a vállalat menedzsmentje kedvező megoldást találna számukra. A kapuvári gyár további sorsáról július elsején döntenek majd.

Meghalt a postás – Veszprém
Belehalt sérüléseibe az a veszprémi postás, akire kedden egy ismeretlen három lövést adott le. A támadás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett 46 éves férfit mentőhelikopterrel még kedden Veszprémből a győri kórház idegsebészetére szállították, ahol ma belehalt sérüléseibe. A kézbesítőt a Magyar Posta Rt. saját halottjának tekinti, temetéséről intézkednek, családját támogatásban részesítik – adott tájékoztatást a cég. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is nagy erőkkel keresi a tettest. A nyomravezetőnek a rendőrség félmillió, a Magyar Posta Rt. pedig másfél millió forintot ajánlott fel.

A 250 ezredik – Győr
Elkészült a negyed milliomodik személyautó az AUDI győri gyárában. A jubileumi Audi egy ezüst színű TT sportkocsi lett. A roadster összeszerelését 4 évvel ezelőtt kezdték meg az üzemben. Győrben a több mint 200 ezer sportautó mellett ez év tavaszáig még 36 ezer A3-as és S3-as modellt szereltek össze. A karosszériákat az Audi németországi gyárában építik és fényezik, majd vasúton szállítják a győri leányvállalathoz. Az Audi a győri gépkocsi-összeszerelésbe mintegy 12 és fél milliárd forintot fektetett be eddig. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételt elérő vállalata, a tavalyi évben ez 3 és fél milliárd eurót tett ki, nyeresége elérte a 280 millió eurót.

Pénz a tanulásért – Szentgotthárd
Több mint egymillió forintot kellene fizetni azoknak a szakonyfalui szülőknek, akik azt akarják, hogy gyermekük a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola első osztályos tanulói lehessenek. A lehetetlen helyzet a Szentgotthárdi Önkormányzat szerint azért jött létre, mert 941 millió Ft állami támogatást megvontak a várostól.

Kevés a mentős – Veszprém megye
Kevés a mentőállomás és a mentős is Veszprém megyében. Az autók cserére szorulnak, és a legtöbb épület felújítása is milliókba kerülne. A korábbi ideiglenes konténer épületből most a balatonakarattyai orvosi rendelőbe költözhettek be a mentősök. Az új szolgálati hely kialakítását a Balatoni Regionális Fejlesztési Tanács támogatta.

Új börtön – Veszprém, Szombathely
Átadták a Veszprémi börtön új épületét. A 214 férőhelyes intézmény felépítése 2 és fél milliárd forintba került. Szombathelyen is új börtön épül a közeljövőben. Ezért a Büntetésvégrehajtási Intézetben erre az évre nem terveznek már átalakításokat. Most csak egy kisebb iroda és irattár felújítása zajlik. A szombathelyi börtönben túlzsúfoltság nincs, de kihasználtsága jelenleg is 120%-os. Jelenleg 130 elítéltet és előzetes letartóztatottat tartanak fogva. A jogerős büntetésüket töltők csaknem 80%-a munkát is kap az intézetben.

Part-tisztítás – Balaton
A balatonpart megtisztítása a célja annak a tábornak, mely augusztus közepéig várja a középiskolásokat Balatonszemesen. A táborozó gyerekek többek között a környezetvédelem legfontosabb kérdéseivel ismerkedhetnek meg két hét alatt.

Termálfürdő – Letenye
40 év után megépült a letenyei termálfürdő. A zalai kisvárosban csak az önkormányzat segítségére volt szükség, hogy elkészüljön az 50 fokos termálvizre épült új fürdő. A létesítményt tegnap Pál Béla, turisztikai államtitkár adta át.

Gyógypedagógia – Sopron
„Sokára lesz, amikor a sérült ember egy-egy napja anélkül telik el, hogy érezné másságát” - hangzott el a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete 31. országos szakmai konferenciáján Sopronban. Diszkrimináció-mentesség és pozitív cselekvés az integráció záloga – így fogalmazták meg a szakemberek az idei konferencia legfőbb gondolatát. A fórumon elhangzott: bár az integrált oktatás törvényi keretei már megvannak, a valódi esélyegyenlőség megteremtéséhez sok a tennivaló. A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete egyébként háromezer tagot számlál. A szervezet azon munkálkodik, hogy a sérült emberek foglalkoztatottsága növekedjen és javuljanak életkörülményeik.

Vörösmarty gyűrű – Székesfehérvár
Színésztársai szavazatai alapján Matus György kapta az idén a Vörösmarty-gyűrűt az elmúlt színházi évadban nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként. A gyűrűt Lőrinczy Attila, a székesfehérvári társulat tiszteletbeli tagja, a díj anyagi támogatója adta át. A Vörösmarty Színház logójával díszített gyűrűt negyedik alkalommal ítélte oda a teátrum társulata.



2003. június 27., péntek 17:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület